Fransk løksuppe

1 h
Lagret av 1527 brukere
Fransk løksuppe i to små skåler
Foto: Sara Johannessen Meek
Lagret av 1527 brukere

Ingredienser

4
porsjoner
  • 1 kg løk
  • 4 ss smør
  • 1 ts sukker
  • 4 fedd hvitløk
  • 1 ss timian, hakket og frisk
  • 1 l kraft, god og brun
  • 4 skive(r) godt brød, helst lyst
  • 3 dl revet ost, smaksrik, gjerne gruyere
  • sherryeddik, noen dråper, evt. sitronsaft
  • persille, hakket, til pynt

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 1 kg løk
  • 4 ss smør
  • 1 ts sukker
  • 4 fedd hvitløk
  • 1 ss timian, hakket og frisk
  • 1 l kraft, god og brun
  • 4 skive(r) godt brød, helst lyst
  • 3 dl revet ost, smaksrik, gjerne gruyere
  • sherryeddik, noen dråper, evt. sitronsaft
  • persille, hakket, til pynt
Skrell og skjær løken i tynne skiver. Finhakk eller skjær hvitløken i tynne skiver.
Smelt smøret i en romslig kasserolle og fres løken blank. Ha i sukker, hvitløk og timian.
Fres løken stille og rolig over middels varme (under sporadisk omrøring) til løken har blitt gyllen og karamellisert.
Tilsett kraften og la suppen syde under lokk i cirka 30 minutter. Smak til med salt, pepper og noen dråper eddik eller sitronsaft.
Toast brødskivene raskt på begge sider under grill i ovn. Dryss over rikelig med ost og gratiner til osten har smeltet.
Fordel den franske løksuppen i fire suppeskåler eller lignende. Topp suppen med osteskiver, dryss over persille og server.
woman cooking

Bon appetit!

Skrell og skjær løken i tynne skiver. Finhakk eller skjær hvitløken i tynne skiver.
Smelt smøret i en romslig kasserolle og fres løken blank. Ha i sukker, hvitløk og timian.
Fres løken stille og rolig over middels varme (under sporadisk omrøring) til løken har blitt gyllen og karamellisert.
Tilsett kraften og la suppen syde under lokk i cirka 30 minutter. Smak til med salt, pepper og noen dråper eddik eller sitronsaft.
Toast brødskivene raskt på begge sider under grill i ovn. Dryss over rikelig med ost og gratiner til osten har smeltet.
Fordel den franske løksuppen i fire suppeskåler eller lignende. Topp suppen med osteskiver, dryss over persille og server.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?