Til hovedinnhold

Nudelsuppe med kylling, rød karri og kokos

25 min

En fyldig nudelsuppe er ikke langt unna. Med ferdig rød currypasta, nudler og en boks kokosmelk er mye av jobben gjort allerede. Da er det bare å fylle på med kylling og grønnsaker - og så var middagen servert. 
Tips:  Andre grønnsaker som for eksempel squash, sukkererter, kinakål, gulrot, sjampinjong og cherrytomater kan også brukes.

I 2021 har Lise Finckenhagen et kommersielt samarbeid med Prior. Oppskriftene Finckenhagen leverer til VG og Godt bestemmes i samarbeid med redaksjonen, og tekstene godkjennes av journalistene på Godt. Oppskriftene er uten kommersielle bindinger eller produktplasseringer

Lagret av 2850 brukere
Nudelsuppe med kylling, rød karri og kokos
Foto: Krister Sørbø

En fyldig nudelsuppe er ikke langt unna. Med ferdig rød currypasta, nudler og en boks kokosmelk er mye av jobben gjort allerede. Da er det bare å fylle på med kylling og grønnsaker - og så var middagen servert. 
Tips:  Andre grønnsaker som for eksempel squash, sukkererter, kinakål, gulrot, sjampinjong og cherrytomater kan også brukes.

I 2021 har Lise Finckenhagen et kommersielt samarbeid med Prior. Oppskriftene Finckenhagen leverer til VG og Godt bestemmes i samarbeid med redaksjonen, og tekstene godkjennes av journalistene på Godt. Oppskriftene er uten kommersielle bindinger eller produktplasseringer

Lagret av 2850 brukere

Ingredienser

4
porsjoner
  • 1 ss ingefær, fersk, finrevet
  • 3 fedd hvitløk
  • 600 g kyllingfilet, eller kylling lårfilet
  • 250 g nudler
  • 1 stk brokkoli, liten
  • 4 stykker vårløk
  • 1 stk rødløk
  • 2 ss red currypaste, thai
  • 2.5 dl kyllingbuljong
  • 4 dl kokosmelk
  • 2 ss fiskesaus
  • 2 ts sukker
  • 1 stk lime
  • koriander
  • thai basilikum, eller basilikum
  • olje, til steking

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 1 ss ingefær, fersk, finrevet
  • 3 fedd hvitløk
  • 600 g kyllingfilet, eller kylling lårfilet
  • 250 g nudler
  • 1 stk brokkoli, liten
  • 4 stykker vårløk
  • 1 stk rødløk
  • 2 ss red currypaste, thai
  • 2.5 dl kyllingbuljong
  • 4 dl kokosmelk
  • 2 ss fiskesaus
  • 2 ts sukker
  • 1 stk lime
  • koriander
  • thai basilikum, eller basilikum
  • olje, til steking
Finhakk eller riv hvitløken. Skjær kyllingen i strimler eller jevne biter.
Kok nudlene som beskrevet på pakken, hell av kokevannet og skyll nudlene under kaldt vann.
Rens og del brokkolien i jevne små buketter. Finsnitt løk og vårløk.
Fres ingefær og hvitløk i en god klunk med olje. La det frese et par minutter under omrøring over middels sterk varme.
Fres ingefær og hvitløk i en god klunk med olje. La det frese et par minutter under omrøring over middels sterk varme.
Tilsett currypaste og fres videre under omrøring i cirka et minutt (tilsett litt mer olje hvis nødvendig).
Tilsett currypaste og fres videre under omrøring i cirka et minutt (tilsett litt mer olje hvis nødvendig).
Ha i kyllingen og fres videre i et par minutter.
Hell i kraft og kokosmelk. Kok opp og la det syde (ikke boblekoke) i cirka 5 minutter, eller til kyllingen er nesten gjennomkokt.
Hell i kraft og kokosmelk. Kok opp og la det syde (ikke boblekoke) i cirka 5 minutter, eller til kyllingen er nesten gjennomkokt.
Tilsett brokkolien og la det syde videre i to små minutter. Smak til suppen med fiskesaus, sukker og limesaft.
Tilsett brokkolien og la det syde videre i to små minutter. Smak til suppen med fiskesaus, sukker og limesaft.
Fordel nudlene i suppeskåler. Hell over suppe (pass på å fordele kylling og brokkoli) og dryss over vårløk, rødløk og urter.
woman cooking

Bon appetit!

Finhakk eller riv hvitløken. Skjær kyllingen i strimler eller jevne biter.
Kok nudlene som beskrevet på pakken, hell av kokevannet og skyll nudlene under kaldt vann.
Rens og del brokkolien i jevne små buketter. Finsnitt løk og vårløk.
Fres ingefær og hvitløk i en god klunk med olje. La det frese et par minutter under omrøring over middels sterk varme.
Fres ingefær og hvitløk i en god klunk med olje. La det frese et par minutter under omrøring over middels sterk varme.
Tilsett currypaste og fres videre under omrøring i cirka et minutt (tilsett litt mer olje hvis nødvendig).
Tilsett currypaste og fres videre under omrøring i cirka et minutt (tilsett litt mer olje hvis nødvendig).
Ha i kyllingen og fres videre i et par minutter.
Hell i kraft og kokosmelk. Kok opp og la det syde (ikke boblekoke) i cirka 5 minutter, eller til kyllingen er nesten gjennomkokt.
Hell i kraft og kokosmelk. Kok opp og la det syde (ikke boblekoke) i cirka 5 minutter, eller til kyllingen er nesten gjennomkokt.
Tilsett brokkolien og la det syde videre i to små minutter. Smak til suppen med fiskesaus, sukker og limesaft.
Tilsett brokkolien og la det syde videre i to små minutter. Smak til suppen med fiskesaus, sukker og limesaft.
Fordel nudlene i suppeskåler. Hell over suppe (pass på å fordele kylling og brokkoli) og dryss over vårløk, rødløk og urter.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?