Vask og skrubb jordskokkene nøye. Bruk en liten kniv og skrap vekk eventuelle «flekker». Del jordskokkene i to eller i jevne skiver eller biter. Hakk løken og to av hvitløksfeddene.
Bruk en stor stekepanne og tilsett olje og smør. Stek jordskokkene sammen med løk og hvitløk over middels varme til jordskokkene er gylne og møre, cirka 15-20 minutter (avhengig av størrelsen på bitene). Krydre med salt og pepper. Legg til side omtrent 1/3 av jordskokkene.
Hell melken (eventuelt melk og kraft) over resten av jordskokkene i pannen. Kok opp og la det småkoke i 5-10 minutter. Kjør det hele i en hurtigmikser eller med en stavmikser til en jevn og litt tykk suppe. Juster smaken med salt, pepper og noen dråper sitronsaft. Spe med mer melk eller kraft hvis nødvendig.
Riv grønnkålbladene fra den grove stilken og del bladene i mindre biter. Fest det siste hvitløksfeddet til en gaffel. Varm en stor stekepanne, tilsett litt olje og fres grønnkålen (under omrøring med hvitløkgaffelen) i et par minutter. Krydre med salt og pepper.
Server suppen med sprøstekt spekeskinke eller bacon, stekt jordskokk, grønnkål og grønnkålchips.
Bon appetit!
Vask og skrubb jordskokkene nøye. Bruk en liten kniv og skrap vekk eventuelle «flekker». Del jordskokkene i to eller i jevne skiver eller biter. Hakk løken og to av hvitløksfeddene.
Bruk en stor stekepanne og tilsett olje og smør. Stek jordskokkene sammen med løk og hvitløk over middels varme til jordskokkene er gylne og møre, cirka 15-20 minutter (avhengig av størrelsen på bitene). Krydre med salt og pepper. Legg til side omtrent 1/3 av jordskokkene.
Hell melken (eventuelt melk og kraft) over resten av jordskokkene i pannen. Kok opp og la det småkoke i 5-10 minutter. Kjør det hele i en hurtigmikser eller med en stavmikser til en jevn og litt tykk suppe. Juster smaken med salt, pepper og noen dråper sitronsaft. Spe med mer melk eller kraft hvis nødvendig.
Riv grønnkålbladene fra den grove stilken og del bladene i mindre biter. Fest det siste hvitløksfeddet til en gaffel. Varm en stor stekepanne, tilsett litt olje og fres grønnkålen (under omrøring med hvitløkgaffelen) i et par minutter. Krydre med salt og pepper.
Server suppen med sprøstekt spekeskinke eller bacon, stekt jordskokk, grønnkål og grønnkålchips.
Finn flere oppskrifter:
Vil du lagre favorittoppskriftene dine? Lag deg en gratis konto