rask

«Pekingsuppe» med kylling, bambusskudd og eggetråder

30 min

Siden asiatiskinspirerte supper troner høyt på suppe-toppen, har jeg også laget en variant av en klassisk takeaway rett, nemlig pekingsuppe. Ja da, jeg har nok ringt inn noen bestillinger til Kina-restauranter jeg også. Passe syrlig, passe salt og passe tykke, med shiitake, bambusskudd, kylling og eggetråder. 

524 har lagret denne
«Pekingsuppe» med kylling, bambusskudd og eggetråder

Siden asiatiskinspirerte supper troner høyt på suppe-toppen, har jeg også laget en variant av en klassisk takeaway rett, nemlig pekingsuppe. Ja da, jeg har nok ringt inn noen bestillinger til Kina-restauranter jeg også. Passe syrlig, passe salt og passe tykke, med shiitake, bambusskudd, kylling og eggetråder. 

524 har lagret denne
4
porsjoner
  • 1.5 l kyllingbuljong, eller hønsebuljong
  • 1 klype tørket chili, knust
  • 2 ts ingefær, finrevet, frisk
  • 2 ss soyasaus, mørk, eller soppsoya
  • 1 ss lys soyasaus
  • 250 g kyllingfilet
  • 150 g shiitakesopp, eller champignon
  • 200 g bambusskudd
  • 0.5 ts hvit pepper, malt
  • 3 ss riseddik, eller kinesisk chinkiang-eddik
  • 1 ss sesamolje
  • 2 ss potetmel
  • 2 ss vann, kaldt
  • 1 stk egg, sammenvispet
  • 4 stk vårløk
  • salt
  • sukker
Unngå at skjermen går i dvale
  • 1.5 l kyllingbuljong, eller hønsebuljong
  • 1 klype tørket chili, knust
  • 2 ts ingefær, finrevet, frisk
  • 2 ss soyasaus, mørk, eller soppsoya
  • 1 ss lys soyasaus
  • 250 g kyllingfilet
  • 150 g shiitakesopp, eller champignon
  • 200 g bambusskudd
  • 0.5 ts hvit pepper, malt
  • 3 ss riseddik, eller kinesisk chinkiang-eddik
  • 1 ss sesamolje
  • 2 ss potetmel
  • 2 ss vann, kaldt
  • 1 stk egg, sammenvispet
  • 4 stk vårløk
  • salt
  • sukker
Kok opp kyllingbuljong med chili, ingefær og soyasaus i en passende kjele. Skjær kylling, sopp og bambusskudd i tynne strimler. Ha alt over i buljongen og la det trekke (rett under kokepunktet) i noen få minutter.
Tilsett pepper, eddik og sesamolje. Juster smaken med en klype sukker, salt (eventuelt soyasaus) og mere chili hvis nødvendig. Bland sammen potetmel og vann og rør blandingen inn i suppa (suppa skal da være ved kokepunktet og må ikke koke noe særlig etter at potemeljevningen er tilsatt). Rør om slik at det dannes rotasjon i suppa, og hell forsiktig i det sammenvispede egget.
Dryss over vårløken og server suppa med det samme.

Tips

Kyllingfilet kan erstattes med svinefilet eller kokt skinke (for eksempel bogskinke), litt bacon smaker også godt. Andre grønnsaker som strimlet gulrot, purre, vannkastanjer og mais kan også brukes.
woman cooking

Bon appetit!

Kok opp kyllingbuljong med chili, ingefær og soyasaus i en passende kjele. Skjær kylling, sopp og bambusskudd i tynne strimler. Ha alt over i buljongen og la det trekke (rett under kokepunktet) i noen få minutter.
Tilsett pepper, eddik og sesamolje. Juster smaken med en klype sukker, salt (eventuelt soyasaus) og mere chili hvis nødvendig. Bland sammen potetmel og vann og rør blandingen inn i suppa (suppa skal da være ved kokepunktet og må ikke koke noe særlig etter at potemeljevningen er tilsatt). Rør om slik at det dannes rotasjon i suppa, og hell forsiktig i det sammenvispede egget.
Dryss over vårløken og server suppa med det samme.

Tips

Kyllingfilet kan erstattes med svinefilet eller kokt skinke (for eksempel bogskinke), litt bacon smaker også godt. Andre grønnsaker som strimlet gulrot, purre, vannkastanjer og mais kan også brukes.
Finn flere oppskrifter:

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?