Pho med biff

6 h
Lagret av 752 brukere
Pho - vietnamesisk nudelsuppe
Foto: Sara Johannessen Meek
Lagret av 752 brukere

Ingredienser

4
porsjoner
  • 1.5 kg oksebryst, bibringe med ben
  • 3 l vann
  • 2 ts salt
  • 1.5 stk løk
  • 1 bit ingefær, tommelstor bit
  • 3 stk stjerneanis
  • 5 stk nellik
  • 1 ts fennikelfrø
  • 1 ts korianderfrø
  • 2 stk kardemomme, sort
  • 2 stk kanelstang, 5 cm
  • 2 ts brunt sukker
  • 4 ss fish sauce

Til servering

  • 100 g bønneskudd, soyabønneskudd
  • 4 stk vårløk
  • 300 g biff, mørt
  • 200 g risnudler
  • koriander, frisk
  • thai basilikum, kan sløyfes
  • lime, i båter
  • hoisin saus
  • sriracha

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 1.5 kg oksebryst, bibringe med ben
  • 3 l vann
  • 2 ts salt
  • 1.5 stk løk
  • 1 bit ingefær, tommelstor bit
  • 3 stk stjerneanis
  • 5 stk nellik
  • 1 ts fennikelfrø
  • 1 ts korianderfrø
  • 2 stk kardemomme, sort
  • 2 stk kanelstang, 5 cm
  • 2 ts brunt sukker
  • 4 ss fish sauce

Til servering

  • 100 g bønneskudd, soyabønneskudd
  • 4 stk vårløk
  • 300 g biff, mørt
  • 200 g risnudler
  • koriander, frisk
  • thai basilikum, kan sløyfes
  • lime, i båter
  • hoisin saus
  • sriracha
Skyll bibringen godt i rennende kaldt vann, «vask» vekk alle rester av blod og spon. Ha bibringen over i en romslig kjele. Hell over 3 l kaldt vann og dryss over saltet. Gi det et sakte oppkok og la det koke godt i et minutt. Senk varmen og skum vekk alle tegn til grums, skum og urenheter som har samlet seg på overflaten. Etterfyll med vann slik at du er tilbake til utgangspunktet (cirka 3 liter).
Del løken i to og «svi» snittflaten i en tørr varm jernpanne. Vask ingefæren godt og gi den et par gode støt med en kjøttbanker eller lignende. Rist stjerneanis, nellik, kanel, koriander, fennikelfrø og kardemomme i en tørr og varm kasserolle. Rist til det dufter aromatisk, men pass på så det ikke brenner seg. Ha løk, ingefær, de ristede krydderne og sukker over i kraften.
La buljongen syde/trekke (ikke boblekoke) i minst 3 timer, gjerne 5-6, eller til buljongen er aromatisk og kjøttet helt mørt.
Løft ut kjøttet og dekk det til med folie så ikke overflaten tørker ut. Sil buljongen gjennom en fin sil, sil den gjerne to ganger og bruk et kaffefilter den siste gangen for å få den klarest mulig. Mål opp og hell buljongen over i en ny kasserolle, det skal nå være omtrent 1,5 l ferdig buljong (er det mer lar du den koke inn, er det mindre en 1,2 l kan du tilsette vann). Kok opp og smak til med fiskesaus og litt mer sukker hvis nødvendig.
Rens bibringen for bein og slintrer og skjær det kjøttet i tynne skiver på tvers av fibrene i kjøttet. Skjær også det rå kjøttet i tynne skiver.
Tilbered/kok nudlene etter anvisning på pakken. Finsnitt vårløken. Gi bønnene et raskt opphold i kokende vann. Rens og del pak choyen i kløfter. Skyll godt mellom bladene.
Fordel nudler, bønneskudd, kål, kjøtt (kokt og rått), vårløk, frisk koriander og thai basilikum i dype varme tallerkener. Slå over kokende varm buljong.
Server med hoisinsaus, sriracha, limebåter og ekstra urter ved siden av.
woman cooking

Bon appetit!

Skyll bibringen godt i rennende kaldt vann, «vask» vekk alle rester av blod og spon. Ha bibringen over i en romslig kjele. Hell over 3 l kaldt vann og dryss over saltet. Gi det et sakte oppkok og la det koke godt i et minutt. Senk varmen og skum vekk alle tegn til grums, skum og urenheter som har samlet seg på overflaten. Etterfyll med vann slik at du er tilbake til utgangspunktet (cirka 3 liter).
Del løken i to og «svi» snittflaten i en tørr varm jernpanne. Vask ingefæren godt og gi den et par gode støt med en kjøttbanker eller lignende. Rist stjerneanis, nellik, kanel, koriander, fennikelfrø og kardemomme i en tørr og varm kasserolle. Rist til det dufter aromatisk, men pass på så det ikke brenner seg. Ha løk, ingefær, de ristede krydderne og sukker over i kraften.
La buljongen syde/trekke (ikke boblekoke) i minst 3 timer, gjerne 5-6, eller til buljongen er aromatisk og kjøttet helt mørt.
Løft ut kjøttet og dekk det til med folie så ikke overflaten tørker ut. Sil buljongen gjennom en fin sil, sil den gjerne to ganger og bruk et kaffefilter den siste gangen for å få den klarest mulig. Mål opp og hell buljongen over i en ny kasserolle, det skal nå være omtrent 1,5 l ferdig buljong (er det mer lar du den koke inn, er det mindre en 1,2 l kan du tilsette vann). Kok opp og smak til med fiskesaus og litt mer sukker hvis nødvendig.
Rens bibringen for bein og slintrer og skjær det kjøttet i tynne skiver på tvers av fibrene i kjøttet. Skjær også det rå kjøttet i tynne skiver.
Tilbered/kok nudlene etter anvisning på pakken. Finsnitt vårløken. Gi bønnene et raskt opphold i kokende vann. Rens og del pak choyen i kløfter. Skyll godt mellom bladene.
Fordel nudler, bønneskudd, kål, kjøtt (kokt og rått), vårløk, frisk koriander og thai basilikum i dype varme tallerkener. Slå over kokende varm buljong.
Server med hoisinsaus, sriracha, limebåter og ekstra urter ved siden av.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?