Pho med biff
Vietnamesisk pho - også kjent som phở - er en smakfull nudelsuppe. Her er pho-suppen laget med hjemmelaget buljong. Det å koke sin egen buljong er det altfor sjeldent man tar seg tid til, og det er egentlig litt trist, for du verden så mye ekstra smak og stolthet det tilfører suppen. En buljongterning rødmer av misunnelse i forhold. Kanskje er den ikke helt autentisk, men jeg lover likevel en tilfredsstilt gane.
Utgangspunktet mitt er gode stykker av bibringe som får kose seg stille og rolig sammen med diverse aromater som stjerneanis, nellik, kanel, koriander, fennikelfrø og ingefær.
Det kokte møre kjøttet blir til slutt servert i tynne skiver i den aromatiske buljongen – sammen med blant annet risnudler, bønnespirer, vårløk og koriander.
Juster smaken med fishsauce og litt sukker, og topp den ferdige suppen med hoisinsaus og sriracha (sterk chilisaus), ekstra urter og limebåter til å presse over helt til slutt. Å finne den riktige balansen er viktig her i livet, det gjelder også når det kommer til smaker. Så trekk i fra og legg gjerne til hvis du føler behov for det.
Vietnamesisk pho - også kjent som phở - er en smakfull nudelsuppe. Her er pho-suppen laget med hjemmelaget buljong. Det å koke sin egen buljong er det altfor sjeldent man tar seg tid til, og det er egentlig litt trist, for du verden så mye ekstra smak og stolthet det tilfører suppen. En buljongterning rødmer av misunnelse i forhold. Kanskje er den ikke helt autentisk, men jeg lover likevel en tilfredsstilt gane.
Utgangspunktet mitt er gode stykker av bibringe som får kose seg stille og rolig sammen med diverse aromater som stjerneanis, nellik, kanel, koriander, fennikelfrø og ingefær.
Det kokte møre kjøttet blir til slutt servert i tynne skiver i den aromatiske buljongen – sammen med blant annet risnudler, bønnespirer, vårløk og koriander.
Juster smaken med fishsauce og litt sukker, og topp den ferdige suppen med hoisinsaus og sriracha (sterk chilisaus), ekstra urter og limebåter til å presse over helt til slutt. Å finne den riktige balansen er viktig her i livet, det gjelder også når det kommer til smaker. Så trekk i fra og legg gjerne til hvis du føler behov for det.
- 1.5 kg oksebryst, bibringe med ben
- 3 l vann
- 2 ts salt
- 1.5 stk løk
- 1 bit ingefær, tommelstor bit
- 3 stk stjerneanis
- 5 stk nellik
- 1 ts fennikelfrø
- 1 ts korianderfrø
- 2 stk kardemomme, sort
- 2 stk kanelstang, 5 cm
- 2 ts brunt sukker
- 4 ss fish sauce
Til servering
- 100 g bønneskudd, soyabønneskudd
- 4 stk vårløk
- 300 g biff, mørt
- 200 g risnudler
- koriander, frisk
- thai basilikum, kan sløyfes
- lime, i båter
- hoisin saus
- sriracha
- 1.5 kg oksebryst, bibringe med ben
- 3 l vann
- 2 ts salt
- 1.5 stk løk
- 1 bit ingefær, tommelstor bit
- 3 stk stjerneanis
- 5 stk nellik
- 1 ts fennikelfrø
- 1 ts korianderfrø
- 2 stk kardemomme, sort
- 2 stk kanelstang, 5 cm
- 2 ts brunt sukker
- 4 ss fish sauce
Til servering
- 100 g bønneskudd, soyabønneskudd
- 4 stk vårløk
- 300 g biff, mørt
- 200 g risnudler
- koriander, frisk
- thai basilikum, kan sløyfes
- lime, i båter
- hoisin saus
- sriracha
