Mulligatawny-suppe
Det er ikke bare «Grevinnen og Hovmesteren» som setter pris på Mulligatawny-suppe, det er også en av mine favoritter, og den kan fint lages helt uten kjøtt (eller høne). I den milde karrikrydrede suppa har jeg brukt både gulrøtter og søtpotet – noe som gjør den ganske sødmefull, men som igjen balanseres med friskhet fra epler. Med kokosmelk og røde linser er dette en utrolig mettende suppe som er både enkel, billig og knallgod.
Det er ikke bare «Grevinnen og Hovmesteren» som setter pris på Mulligatawny-suppe, det er også en av mine favoritter, og den kan fint lages helt uten kjøtt (eller høne). I den milde karrikrydrede suppa har jeg brukt både gulrøtter og søtpotet – noe som gjør den ganske sødmefull, men som igjen balanseres med friskhet fra epler. Med kokosmelk og røde linser er dette en utrolig mettende suppe som er både enkel, billig og knallgod.
Ingredienser
- 2 ss smør, eller nøytral olje
- 1 stk løk
- 2 fedd hvitløk
- 2 stk gulrøtter
- 1 stk søtpotet
- 2 stk eple, syrlige
- 1 ss karripulver, eller karripasta. Evt. 2 ss
- 1.5 dl hermetiske tomater, helst flådde
- 1 l kyllingbuljong, eller grønnsaksbuljong, varm
- 2 dl kokosmelk
- 100 g ris, kokt, eller kokte røde linser
- salt og kvernet pepper
- limesaft, eller sitronsaft, noen dråper
- nanbrød
Til servering
- rømme
- mango chutney
- koriander, frisk, grovhakket
- nigellafrø, kan sløyfes
Slik gjør du:
- 2 ss smør, eller nøytral olje
- 1 stk løk
- 2 fedd hvitløk
- 2 stk gulrøtter
- 1 stk søtpotet
- 2 stk eple, syrlige
- 1 ss karripulver, eller karripasta. Evt. 2 ss
- 1.5 dl hermetiske tomater, helst flådde
- 1 l kyllingbuljong, eller grønnsaksbuljong, varm
- 2 dl kokosmelk
- 100 g ris, kokt, eller kokte røde linser
- salt og kvernet pepper
- limesaft, eller sitronsaft, noen dråper
- nanbrød
Til servering
- rømme
- mango chutney
- koriander, frisk, grovhakket
- nigellafrø, kan sløyfes
