vegetar

Mulligatawny-suppe

45 min

Det er ikke bare «Grevinnen og Hovmesteren» som setter pris på Mulligatawny-suppe, det er også en av mine favoritter, og den kan fint lages helt uten kjøtt (eller høne).  I den milde karrikrydrede suppa har jeg brukt både gulrøtter og søtpotet – noe som gjør den ganske sødmefull, men som igjen balanseres med friskhet fra epler. Med kokosmelk og røde linser er dette en utrolig mettende suppe som er både enkel, billig og knallgod. 

2900 har lagret denne
Mulligatawny-suppe

Det er ikke bare «Grevinnen og Hovmesteren» som setter pris på Mulligatawny-suppe, det er også en av mine favoritter, og den kan fint lages helt uten kjøtt (eller høne).  I den milde karrikrydrede suppa har jeg brukt både gulrøtter og søtpotet – noe som gjør den ganske sødmefull, men som igjen balanseres med friskhet fra epler. Med kokosmelk og røde linser er dette en utrolig mettende suppe som er både enkel, billig og knallgod. 

2900 har lagret denne
4
porsjoner
  • 2 ss smør, eller nøytral olje
  • 1 stk løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 2 stk gulrøtter
  • 1 stk søtpotet
  • 2 stk eple, syrlige
  • 1 ss karripulver, eller karripasta. Evt. 2 ss
  • 1.5 dl hermetiske tomater, helst flådde
  • 1 l kyllingbuljong, eller grønnsaksbuljong, varm
  • 2 dl kokosmelk
  • 100 g ris, kokt, eller kokte røde linser
  • salt og kvernet pepper
  • limesaft, eller sitronsaft, noen dråper
  • nanbrød

Til servering

  • rømme
  • mango chutney
  • koriander, frisk, grovhakket
  • nigellafrø, kan sløyfes
Unngå at skjermen går i dvale
  • 2 ss smør, eller nøytral olje
  • 1 stk løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 2 stk gulrøtter
  • 1 stk søtpotet
  • 2 stk eple, syrlige
  • 1 ss karripulver, eller karripasta. Evt. 2 ss
  • 1.5 dl hermetiske tomater, helst flådde
  • 1 l kyllingbuljong, eller grønnsaksbuljong, varm
  • 2 dl kokosmelk
  • 100 g ris, kokt, eller kokte røde linser
  • salt og kvernet pepper
  • limesaft, eller sitronsaft, noen dråper
  • nanbrød

Til servering

  • rømme
  • mango chutney
  • koriander, frisk, grovhakket
  • nigellafrø, kan sløyfes
Finhakk løk og hvitløk. Skrell og skjær gulrøtter, søtpotet og eple i terninger.
Smelt smøret i en passende kasserolle/kjele og fres løken myk og gyllen over middels høy varme. Tilsett hvitløk, gulrøtter, søtpotet og eple. La det hele frese videre under omrøring i cirka fem minutter.
Rør inn karri og tomater. Tilsett buljong, kok opp og la det hele småkoke under lokk i cirka 30 minutter, eller til alle grønnsakene er møre.
Hell i kokosmelk og gi suppen et nytt oppkok. Bland inn ris eller linser, og smak til med salt, pepper og sitronsaft.
Server suppen toppet med koriander, en klatt rømme, en liten skje chutney og gjerne et lite dryss med nigellafrø. Server nanbrød ved siden av.
woman cooking

Bon appetit!

Finhakk løk og hvitløk. Skrell og skjær gulrøtter, søtpotet og eple i terninger.
Smelt smøret i en passende kasserolle/kjele og fres løken myk og gyllen over middels høy varme. Tilsett hvitløk, gulrøtter, søtpotet og eple. La det hele frese videre under omrøring i cirka fem minutter.
Rør inn karri og tomater. Tilsett buljong, kok opp og la det hele småkoke under lokk i cirka 30 minutter, eller til alle grønnsakene er møre.
Hell i kokosmelk og gi suppen et nytt oppkok. Bland inn ris eller linser, og smak til med salt, pepper og sitronsaft.
Server suppen toppet med koriander, en klatt rømme, en liten skje chutney og gjerne et lite dryss med nigellafrø. Server nanbrød ved siden av.
Finn flere oppskrifter:

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?