Gulasjsuppe: Gulasj på termos

2 timer

Med noen forberedelser hjemme på kjøkkenet kan turprovianten enkelt utvides fra grillpølser til gulasjsuppe på termos.

318 har lagret denne
Gulasjsuppe: Gulasj på termos

Med noen forberedelser hjemme på kjøkkenet kan turprovianten enkelt utvides fra grillpølser til gulasjsuppe på termos.

318 har lagret denne
4
porsjoner
  • 600 - 800 g oksekjøtt, fra høyrygg eller bog
  • 2 stk løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 ss paprikapulver
  • 1 ts chilipulver
  • 1 - 2 ts karve
  • 1 boks hermetiske tomater, finhakkede
  • 1 l kjøttkraft
  • 1 kvast timian, eller et par ts tørket timian
  • 2 stykker rød paprika
  • 4 stykker poteter, mellomstore
  • salt og kvernet pepper
  • 1 klype sukker
  • olje, til steking
Unngå at skjermen går i dvale
  • 600 - 800 g oksekjøtt, fra høyrygg eller bog
  • 2 stk løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 ss paprikapulver
  • 1 ts chilipulver
  • 1 - 2 ts karve
  • 1 boks hermetiske tomater, finhakkede
  • 1 l kjøttkraft
  • 1 kvast timian, eller et par ts tørket timian
  • 2 stykker rød paprika
  • 4 stykker poteter, mellomstore
  • salt og kvernet pepper
  • 1 klype sukker
  • olje, til steking
Skjær kjøttet i passe store terninger. Grovhakk løken og finhakk hvitløken. Rens og skjær paprikaen i biter. Skrell og skjær potetene i jevne biter.
Brun kjøttet i olje i en gryte eller lignende - brun helst i to omganger så ikke gryten blir avkjølt og kjøttet begynner å koke. Krydre godt med salt og kvernet pepper. Legg kjøttet til side så lenge.
Ha en god klatt smør i gryten og brun løken under omrøring. Tilsett hvitløk, paprikapulver, chili og karve og la det frese videre under omrøring til løken begynner å mykne. Ha kjøttet tilbake i gryta sammen med tomater, kraft og urter. Kok opp, la det hele småkoke i cirka 1,5 time, eller til kjøttet er mørt.
Tilsett paprika og poteter og la det putre videre til potetene er helt møre. Juster smaken med salt og pepper hvis nødvendig.
woman cooking

Bon appetit!

Skjær kjøttet i passe store terninger. Grovhakk løken og finhakk hvitløken. Rens og skjær paprikaen i biter. Skrell og skjær potetene i jevne biter.
Brun kjøttet i olje i en gryte eller lignende - brun helst i to omganger så ikke gryten blir avkjølt og kjøttet begynner å koke. Krydre godt med salt og kvernet pepper. Legg kjøttet til side så lenge.
Ha en god klatt smør i gryten og brun løken under omrøring. Tilsett hvitløk, paprikapulver, chili og karve og la det frese videre under omrøring til løken begynner å mykne. Ha kjøttet tilbake i gryta sammen med tomater, kraft og urter. Kok opp, la det hele småkoke i cirka 1,5 time, eller til kjøttet er mørt.
Tilsett paprika og poteter og la det putre videre til potetene er helt møre. Juster smaken med salt og pepper hvis nødvendig.
Finn flere oppskrifter:

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?