Til hovedinnhold

Søtpotetsuppe med chili

45 min

Topp søtpotetsuppen med chili, fetaost og granateplekjerner, eller spis den som den er. Uansett er dette en skikkelig god suppe! Fetaost kan byttes ut med cottage cheese.

Lagret av 1812 brukere
Søtpotetsuppe med chili

Topp søtpotetsuppen med chili, fetaost og granateplekjerner, eller spis den som den er. Uansett er dette en skikkelig god suppe! Fetaost kan byttes ut med cottage cheese.

Lagret av 1812 brukere

Ingredienser

4
porsjoner
  • 1 kg søtpotet
  • 1 stk løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 stk rød chili
  • 1.5 ss ingefær, frisk, revet
  • 3 dl appelsinsaft, ferskpresset
  • 8 dl kyllingkraft, eller grønnsaksbuljong
  • 1 dl crème fraîche, eller yoghurt naturell
  • salt
  • pepper
  • olivenolje

Til servering

  • fetaost, evt. cottage cheese
  • granateplekjerner
  • persille, evt. gressløk eller koriander, hakket

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 1 kg søtpotet
  • 1 stk løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 stk rød chili
  • 1.5 ss ingefær, frisk, revet
  • 3 dl appelsinsaft, ferskpresset
  • 8 dl kyllingkraft, eller grønnsaksbuljong
  • 1 dl crème fraîche, eller yoghurt naturell
  • salt
  • pepper
  • olivenolje

Til servering

  • fetaost, evt. cottage cheese
  • granateplekjerner
  • persille, evt. gressløk eller koriander, hakket
Varm stekeovnen til 215 grader.
Skrell og skjær søtpotet og i jevne terninger. Hell de utover et stekebrett kledd med bakepapir. Drypp over et par spiseskjeer olivenolje og krydre med salt og pepper.
Vend alt godt sammen slik at alle bitene har fått litt olje på seg. Stek søtpotetene midt i ovnen i cirka 25 minutter, eller til bitene er helt møre.
Skrell og hakk løk, hvitløk og chili. Varm en skvett olje i en mellomstor kasserolle. Fres løken et par minutter under omrøring til løken blir blank og myk.
Tilsett hvitløk, chili og ingefær, og la det frese videre i et minutt. Hell i appelsinsaft og kraft. Kok opp, og la det koke et par minutter.
Ha de bakte søtpotetbitene over i kasserollen. Spar gjerne noen biter til servering.
Kjør suppen glatt og jevn med en stavmikser eller i en hurtigmikser. Smak til med salt og pepper og visp inn crème fraîche. Virker suppen veldig tykk, kan du tynne den ut med litt vann eller appelsinsaft.
Server suppen toppet med søtpotetbiter, smuldret fetaost, granateplekjerner og hakket persille.
woman cooking

Bon appetit!

Varm stekeovnen til 215 grader.
Skrell og skjær søtpotet og i jevne terninger. Hell de utover et stekebrett kledd med bakepapir. Drypp over et par spiseskjeer olivenolje og krydre med salt og pepper.
Vend alt godt sammen slik at alle bitene har fått litt olje på seg. Stek søtpotetene midt i ovnen i cirka 25 minutter, eller til bitene er helt møre.
Skrell og hakk løk, hvitløk og chili. Varm en skvett olje i en mellomstor kasserolle. Fres løken et par minutter under omrøring til løken blir blank og myk.
Tilsett hvitløk, chili og ingefær, og la det frese videre i et minutt. Hell i appelsinsaft og kraft. Kok opp, og la det koke et par minutter.
Ha de bakte søtpotetbitene over i kasserollen. Spar gjerne noen biter til servering.
Kjør suppen glatt og jevn med en stavmikser eller i en hurtigmikser. Smak til med salt og pepper og visp inn crème fraîche. Virker suppen veldig tykk, kan du tynne den ut med litt vann eller appelsinsaft.
Server suppen toppet med søtpotetbiter, smuldret fetaost, granateplekjerner og hakket persille.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?