rask
vegetar

Brokkolisuppe med spinat og kokos

25 min

En knallgrønn brokkolisuppe med spinat og kokosmelk er lett å lage og smaker kjempegodt. I tillegg til brokkoli og spinat er suppen krydret med ingefær, korianderfrø og chili.

3947 har lagret denne
Brokkolisuppe
Foto: Sara Johannessen Meek

En knallgrønn brokkolisuppe med spinat og kokosmelk er lett å lage og smaker kjempegodt. I tillegg til brokkoli og spinat er suppen krydret med ingefær, korianderfrø og chili.

3947 har lagret denne
4
porsjoner
  • 1 stk brokkoli, stor
  • 1 stk løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 0.5 stk grønn chili, evt. litt mer
  • 1 ss ingefær, frisk, revet
  • 1 ts spisskummen, knust
  • 0.5 ts korianderfrø, knuste
  • 8 dl kyllingkraft, eller buljong, evt. litt mer
  • 3 dl kokosmelk
  • 100 g spinat, renset og vasket
  • limesaft, noen dråper
  • salt
  • pepper
  • olje, nøytral

Til pynt

  • kokos, ristet
  • koriander, frisk
  • grønn chili, finsnittet
Unngå at skjermen går i dvale
  • 1 stk brokkoli, stor
  • 1 stk løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 0.5 stk grønn chili, evt. litt mer
  • 1 ss ingefær, frisk, revet
  • 1 ts spisskummen, knust
  • 0.5 ts korianderfrø, knuste
  • 8 dl kyllingkraft, eller buljong, evt. litt mer
  • 3 dl kokosmelk
  • 100 g spinat, renset og vasket
  • limesaft, noen dråper
  • salt
  • pepper
  • olje, nøytral

Til pynt

  • kokos, ristet
  • koriander, frisk
  • grønn chili, finsnittet
Skjær brokkolien i små buketter. Skrell stilken og skjær den i små biter. Skrell og hakk løk og hvitløk. Finsnitt chilien.
Varm en klunk olje i en mellomstor kasserolle. Fres løken et par minutter under omrøring til løken blir blank og myk. Tilsett hvitløk, chili, ingefær, spisskummen og koriander. La det hele frese videre i et minutt.
Tilsett kraft og kok opp. Tilsett brokkoli og la det koke i 5 minutter, eller til brokkolien er knapt mør. Hell i kokosmelk og kok videre i 2 minutter.
Tilsett spinat og kjør suppen glatt og jevn med en stavmikser.
Smak til med salt, pepper og noen dråper lime- og sitronsaft. Dryss over ristet kokos, frisk koriander og finsnittet chili.
woman cooking

Bon appetit!

Skjær brokkolien i små buketter. Skrell stilken og skjær den i små biter. Skrell og hakk løk og hvitløk. Finsnitt chilien.
Varm en klunk olje i en mellomstor kasserolle. Fres løken et par minutter under omrøring til løken blir blank og myk. Tilsett hvitløk, chili, ingefær, spisskummen og koriander. La det hele frese videre i et minutt.
Tilsett kraft og kok opp. Tilsett brokkoli og la det koke i 5 minutter, eller til brokkolien er knapt mør. Hell i kokosmelk og kok videre i 2 minutter.
Tilsett spinat og kjør suppen glatt og jevn med en stavmikser.
Smak til med salt, pepper og noen dråper lime- og sitronsaft. Dryss over ristet kokos, frisk koriander og finsnittet chili.
Finn flere oppskrifter:

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?