Til hovedinnhold

Brokkolisuppe med spinat og kokos

25 min
16 varer
3.8k
Brokkolisuppe
Sara Johannessen Meek

En knallgrønn brokkolisuppe med spinat og kokosmelk er lett å lage og smaker kjempegodt. I tillegg til brokkoli og spinat er suppen krydret med ingefær, korianderfrø og chili.

Ingredienser

4
porsjoner
  • 1 stk brokkoli, stor
  • 1 stk løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 0.5 stk grønn chili, evt. litt mer
  • 1 ss ingefær, frisk, revet
  • 1 ts spisskummen, knust
  • 0.5 ts korianderfrø, knuste
  • 8 dl kyllingkraft, eller buljong, evt. litt mer
  • 3 dl kokosmelk
  • 100 g spinat, renset og vasket
  • limesaft, noen dråper
  • salt
  • pepper
  • olje, nøytral

Til pynt

  • kokos, ristet
  • koriander, frisk
  • grønn chili, finsnittet

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 1 stk brokkoli, stor
  • 1 stk løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 0.5 stk grønn chili, evt. litt mer
  • 1 ss ingefær, frisk, revet
  • 1 ts spisskummen, knust
  • 0.5 ts korianderfrø, knuste
  • 8 dl kyllingkraft, eller buljong, evt. litt mer
  • 3 dl kokosmelk
  • 100 g spinat, renset og vasket
  • limesaft, noen dråper
  • salt
  • pepper
  • olje, nøytral

Til pynt

  • kokos, ristet
  • koriander, frisk
  • grønn chili, finsnittet
Skjær brokkolien i små buketter. Skrell stilken og skjær den i små biter. Skrell og hakk løk og hvitløk. Finsnitt chilien.
Varm en klunk olje i en mellomstor kasserolle. Fres løken et par minutter under omrøring til løken blir blank og myk. Tilsett hvitløk, chili, ingefær, spisskummen og koriander. La det hele frese videre i et minutt.
Tilsett kraft og kok opp. Tilsett brokkoli og la det koke i 5 minutter, eller til brokkolien er knapt mør. Hell i kokosmelk og kok videre i 2 minutter.
Tilsett spinat og kjør suppen glatt og jevn med en stavmikser.
Smak til med salt, pepper og noen dråper lime- og sitronsaft. Dryss over ristet kokos, frisk koriander og finsnittet chili.
woman cooking

Bon appetit!

Skjær brokkolien i små buketter. Skrell stilken og skjær den i små biter. Skrell og hakk løk og hvitløk. Finsnitt chilien.
Varm en klunk olje i en mellomstor kasserolle. Fres løken et par minutter under omrøring til løken blir blank og myk. Tilsett hvitløk, chili, ingefær, spisskummen og koriander. La det hele frese videre i et minutt.
Tilsett kraft og kok opp. Tilsett brokkoli og la det koke i 5 minutter, eller til brokkolien er knapt mør. Hell i kokosmelk og kok videre i 2 minutter.
Tilsett spinat og kjør suppen glatt og jevn med en stavmikser.
Smak til med salt, pepper og noen dråper lime- og sitronsaft. Dryss over ristet kokos, frisk koriander og finsnittet chili.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?