Til hovedinnhold

Tacosuppe med kjøttdeig

45 min

Har du prøvd tacosuppe? Denne suppen med kjøttdeig smaker skikkelig meksikansk og er veldig god. Blir suppen for tykk, kan den enkelt tynnes ut med vann eller buljong. Stekt kjøttdeig kan erstattes med annet stekt eller kokt kjøtt. Kanskje har du noen rester fra gårsdagens middag du kan bruke? Kokte bønner eller kikerter kan også tilsettes. Uansett blir dette verdens beste suppe!

Lagret av 1637 brukere
Tacosuppe med kjøttdeig

Har du prøvd tacosuppe? Denne suppen med kjøttdeig smaker skikkelig meksikansk og er veldig god. Blir suppen for tykk, kan den enkelt tynnes ut med vann eller buljong. Stekt kjøttdeig kan erstattes med annet stekt eller kokt kjøtt. Kanskje har du noen rester fra gårsdagens middag du kan bruke? Kokte bønner eller kikerter kan også tilsettes. Uansett blir dette verdens beste suppe!

Lagret av 1637 brukere

Ingredienser

4
porsjoner
  • 1 stk løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 stk rød chili
  • 1 stk rød paprika
  • 1 stk grønn paprika
  • 1 ss spisskummen, knust
  • 1 ss paprikapulver
  • 2 ts oregano, tørket
  • 1 ts korianderfrø, knuste
  • 6 dl oksekraft, eller buljong
  • 2 boks hermetiske tomater, knuste
  • 1 stk maiskolbe, kokt, eller en liten boks med maiskorn
  • 200 g kjøttdeig, stekt
  • salt
  • pepper
  • sukker
  • olivenolje

Til servering

  • avokado
  • rømme
  • revet ost
  • nachochips
  • koriander, eller persille

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 1 stk løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 stk rød chili
  • 1 stk rød paprika
  • 1 stk grønn paprika
  • 1 ss spisskummen, knust
  • 1 ss paprikapulver
  • 2 ts oregano, tørket
  • 1 ts korianderfrø, knuste
  • 6 dl oksekraft, eller buljong
  • 2 boks hermetiske tomater, knuste
  • 1 stk maiskolbe, kokt, eller en liten boks med maiskorn
  • 200 g kjøttdeig, stekt
  • salt
  • pepper
  • sukker
  • olivenolje

Til servering

  • avokado
  • rømme
  • revet ost
  • nachochips
  • koriander, eller persille
Rens og hakk løk og hvitløk. Finsnitt chilien, rens og skjær paprikaen i biter.
Varm en skvett olje i en mellomstor kasserolle og fres løk, hvitløk og chili. Fres til løken blir blank og myk, uten at den får noen særlig farge.
Tilsett krydder og la det frese videre i et lite minutt under omrøring. Ha i paprika, knuste tomater og buljong.
Kok opp og la suppen småkoke i 20-25 minutter. Smak til med salt, pepper og en klype sukker.
Skjær maiskornene av kolben og bland mais og stekt kjøttdeig inn i suppen.
Topp med avokado, rømme, revet ost, knust chips og koriander ved servering.
woman cooking

Bon appetit!

Rens og hakk løk og hvitløk. Finsnitt chilien, rens og skjær paprikaen i biter.
Varm en skvett olje i en mellomstor kasserolle og fres løk, hvitløk og chili. Fres til løken blir blank og myk, uten at den får noen særlig farge.
Tilsett krydder og la det frese videre i et lite minutt under omrøring. Ha i paprika, knuste tomater og buljong.
Kok opp og la suppen småkoke i 20-25 minutter. Smak til med salt, pepper og en klype sukker.
Skjær maiskornene av kolben og bland mais og stekt kjøttdeig inn i suppen.
Topp med avokado, rømme, revet ost, knust chips og koriander ved servering.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?