rask
Tom kha gai
30 min
Tom kha gai er en varmende og nydelig suppe laget med kylling og kokosmelk. Denne favorittsuppen er krydret med sitrongress, koriander og galangal eller ingefær.
1320 har lagret denne
Tom kha gai er en varmende og nydelig suppe laget med kylling og kokosmelk. Denne favorittsuppen er krydret med sitrongress, koriander og galangal eller ingefær.
1320 har lagret denne
4
porsjoner
- 400 g kyllingfilet, eller lårfilet
- 1 bit galangal, tommelstor. Kan også bruke ingefær
- 3 stykker sitrongress
- 5 dl kyllingkraft
- 2 boks kokosmelk
- 3 stykker rød chili, gjerne thaichili, og gjerne røde og grønne
- 200 g sjampinjong, eller østerssopp
- 1 stk løk
- 6 stykker limeblader
- 1 ss fiskesaus
- 3 ss limesaft
- 2 ts sukker
- koriander, og gjerne thaibasilikum
Unngå at skjermen går i dvale
- 400 g kyllingfilet, eller lårfilet
- 1 bit galangal, tommelstor. Kan også bruke ingefær
- 3 stykker sitrongress
- 5 dl kyllingkraft
- 2 boks kokosmelk
- 3 stykker rød chili, gjerne thaichili, og gjerne røde og grønne
- 200 g sjampinjong, eller østerssopp
- 1 stk løk
- 6 stykker limeblader
- 1 ss fiskesaus
- 3 ss limesaft
- 2 ts sukker
- koriander, og gjerne thaibasilikum
Skjær kyllingen i jevne skiver eller biter.
Rens og del galangalen i tynne skiver. Fjern de ytterste tørre bladene på sitrongresset og skjær sitrongresset på skrå i store biter.
Varm opp kraft og halvparten av kokosmelken sammen med galangal og sitrongress. Ha i kyllingen rett før det koker.
Tilsett resten av kokosmelken og la det hele trekke ved middels høy varme i cirka 5 minutter. Det skal ikke koke.
Rens chilien og del dem i to på langs. Fjern frøene for å fjerne litt av heten hvis ønskelig.
Ha i chili sammen med renset og delt sopp. Pass hele tiden på varmen og rør kun en vei for å hindre at kokosmelken skiller seg.
Tilsett løk skåret i smale kløfter og limeblader. La det trekke videre i cirka 5 minutter. Smak suppen til med fiskesaus, limesaft og sukker.
Dryss over grovhakket koriander og basilikum ved servering.

Bon appetit!
Skjær kyllingen i jevne skiver eller biter.
Rens og del galangalen i tynne skiver. Fjern de ytterste tørre bladene på sitrongresset og skjær sitrongresset på skrå i store biter.
Varm opp kraft og halvparten av kokosmelken sammen med galangal og sitrongress. Ha i kyllingen rett før det koker.
Tilsett resten av kokosmelken og la det hele trekke ved middels høy varme i cirka 5 minutter. Det skal ikke koke.
Rens chilien og del dem i to på langs. Fjern frøene for å fjerne litt av heten hvis ønskelig.
Ha i chili sammen med renset og delt sopp. Pass hele tiden på varmen og rør kun en vei for å hindre at kokosmelken skiller seg.
Tilsett løk skåret i smale kløfter og limeblader. La det trekke videre i cirka 5 minutter. Smak suppen til med fiskesaus, limesaft og sukker.
Dryss over grovhakket koriander og basilikum ved servering.
Finn flere oppskrifter: