Varm ovnen til 180 grader. Legg rekeskallet utover et stekebrett kledd med aluminiumsfolie eller bakepapir. Stek rekeskallet i cirka 15-20 minutter til skallet blir gyllent og «sprøtt».
Rens og kutt alle grønnsakene i små biter og grovhakk tomatene. Varm oljen i en romslig kasserolle. Fres hvitløk, chili, gulrot og fennikel under omrøring til grønnsakene begynner å mykne uten å få noe særlig farge. Tilsett tomatpuré og safran, og fres det hele videre i et par minutter. Tilsett rekeskallet og «knus» det med en tresleiv. Tilsett tomater, persille- og estragonstilker og vann. Kok opp og la kraften småputre i cirka 45 minutter.
Sil kraften over i en ny kasserolle. Vær nøye med å presse all væsken ut av rekeskallet. Tilsett fløte og la det koke kraftig (nesten fosskoke) i 10-15 minutter. Hvis du ønsker en tykkere konsistens på suppen kan du jevne den med et par spiseskjeer maisenna rørt ut i litt kaldt vann. Pisk til slutt inn smøret og smak suppen til med salt og pepper. Fordel rensede reker i suppetallerkener og slå varm suppe over. For ekstra luftig suppe kan du gi den en runde med stavmikseren rett før servering. Pynt med hakket gressløk.
TIPS
Topp suppen med en liten skje ramsløkpuré eller -olje. Rens og kjør 100 gram ramsløk med 1 ½ dl nøytral olje og en klype salt i en liten hurtigmikser til en grønn og veldig aromatisk olje. Mengden ramsløk og olje - og konsistens - kan justeres etter eget ønske. Ramsløk smaker nydelig til alt av fisk og skalldyr og annen grillmat. Den kan brukes i kryddersmør, i dressinger eller som krydder i potetsalaten for å nevne noe. Sesongen er kort så benytt anledningen hvis den byr seg!
Bon appetit!
Varm ovnen til 180 grader. Legg rekeskallet utover et stekebrett kledd med aluminiumsfolie eller bakepapir. Stek rekeskallet i cirka 15-20 minutter til skallet blir gyllent og «sprøtt».
Rens og kutt alle grønnsakene i små biter og grovhakk tomatene. Varm oljen i en romslig kasserolle. Fres hvitløk, chili, gulrot og fennikel under omrøring til grønnsakene begynner å mykne uten å få noe særlig farge. Tilsett tomatpuré og safran, og fres det hele videre i et par minutter. Tilsett rekeskallet og «knus» det med en tresleiv. Tilsett tomater, persille- og estragonstilker og vann. Kok opp og la kraften småputre i cirka 45 minutter.
Sil kraften over i en ny kasserolle. Vær nøye med å presse all væsken ut av rekeskallet. Tilsett fløte og la det koke kraftig (nesten fosskoke) i 10-15 minutter. Hvis du ønsker en tykkere konsistens på suppen kan du jevne den med et par spiseskjeer maisenna rørt ut i litt kaldt vann. Pisk til slutt inn smøret og smak suppen til med salt og pepper. Fordel rensede reker i suppetallerkener og slå varm suppe over. For ekstra luftig suppe kan du gi den en runde med stavmikseren rett før servering. Pynt med hakket gressløk.
TIPS
Topp suppen med en liten skje ramsløkpuré eller -olje. Rens og kjør 100 gram ramsløk med 1 ½ dl nøytral olje og en klype salt i en liten hurtigmikser til en grønn og veldig aromatisk olje. Mengden ramsløk og olje - og konsistens - kan justeres etter eget ønske. Ramsløk smaker nydelig til alt av fisk og skalldyr og annen grillmat. Den kan brukes i kryddersmør, i dressinger eller som krydder i potetsalaten for å nevne noe. Sesongen er kort så benytt anledningen hvis den byr seg!