Til hovedinnhold

Wonton-suppe

45 min

En klar suppe med fylte pastaputer - og mye god smak.

Lagret av 475 brukere
Wonton-suppe

En klar suppe med fylte pastaputer - og mye god smak.

Lagret av 475 brukere

Ingredienser

4
porsjoner
  • 1.2 l kyllingkraft, eller buljong
  • 1 stk sitrongress
  • 1 - 2 ss fish sauce
  • 1 ts sukker
  • 200 g kjøttdeig av svin
  • 12 stk reker, helst rå
  • 1 ss ingefær, revet, frisk
  • 1 stk hvitløksfedd, revet
  • 4 stk vannkastanje, skåret i små biter
  • 3 ts sesamolje
  • 1 stk egg
  • 20 stk pasta, wonton-plater
  • 4 stk vårløk
  • 2 - 4 stk pak choy, mini, renset, skylt og delt i grove kløfter
  • 1 bunt koriander, frisk
  • lime, båter
  • salt og kvernet pepper

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 1.2 l kyllingkraft, eller buljong
  • 1 stk sitrongress
  • 1 - 2 ss fish sauce
  • 1 ts sukker
  • 200 g kjøttdeig av svin
  • 12 stk reker, helst rå
  • 1 ss ingefær, revet, frisk
  • 1 stk hvitløksfedd, revet
  • 4 stk vannkastanje, skåret i små biter
  • 3 ts sesamolje
  • 1 stk egg
  • 20 stk pasta, wonton-plater
  • 4 stk vårløk
  • 2 - 4 stk pak choy, mini, renset, skylt og delt i grove kløfter
  • 1 bunt koriander, frisk
  • lime, båter
  • salt og kvernet pepper
Kok opp kyllingkraften sammen med knust sitrongress (knuses lett med baksiden av kniven). Smak buljongen til med fish sauce og sukker og skru ned temperaturen.
Bland sammen kjøttdeig, hakkede reker, ingefær, hvitløk, chili, vannkastanjer, sesamolje, egg, en god klype salt og litt kvernet pepper.
Legg en god teskje av fyllet på midten av en wonton-pastaplate. Dypp fingeren i litt kaldt vann og fukt kanten av deigen. Brett deigen over fyllet (som en trekant) og klem kantene godt sammen. Vær nøye med å klemme ut all luft for å unngå luftbobler inne i «pastaputen». Brett (kryss) gjerne kantene sammen slik at formen ligner tortellini. Fortsett med resten av fyllet og pastaplatene.
Gi buljongen et nytt oppkok. Legg i wonton-putene og la dem småkoke i 4-6 minutter. La bok choy få koke med det siste minuttet. Avslutt med finsnittet vårløk og grovhakket koriander. Server gjerne med limebåter til å presse over.
woman cooking

Bon appetit!

Kok opp kyllingkraften sammen med knust sitrongress (knuses lett med baksiden av kniven). Smak buljongen til med fish sauce og sukker og skru ned temperaturen.
Bland sammen kjøttdeig, hakkede reker, ingefær, hvitløk, chili, vannkastanjer, sesamolje, egg, en god klype salt og litt kvernet pepper.
Legg en god teskje av fyllet på midten av en wonton-pastaplate. Dypp fingeren i litt kaldt vann og fukt kanten av deigen. Brett deigen over fyllet (som en trekant) og klem kantene godt sammen. Vær nøye med å klemme ut all luft for å unngå luftbobler inne i «pastaputen». Brett (kryss) gjerne kantene sammen slik at formen ligner tortellini. Fortsett med resten av fyllet og pastaplatene.
Gi buljongen et nytt oppkok. Legg i wonton-putene og la dem småkoke i 4-6 minutter. La bok choy få koke med det siste minuttet. Avslutt med finsnittet vårløk og grovhakket koriander. Server gjerne med limebåter til å presse over.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?