Rotfruktsuppe med ingefær, chili, kokos og krydrede kikerter
Opplever du i likhet med meg at grønnsaksskuffen blir fylt opp av diverse rester fra tid til annen kan jeg anbefale deg å lage en rotfruktsuppe i god restefest-stil. En søtpotet, to gulrøtter, litt kålrot, løk, ingefær og chili kan raskt forvandles til en knallgod suppe. En boks kokosmelk gir en eksotisk avrunding, og varme sprø kikerter står for små krydrede overraskelser.
Tips: Rotgrønnsakene kan varieres etter ønske, en glimrende anledning til å få brukt opp alle restene i grønnsaksskuffen. Dryss gjerne den ferdige suppen med granateplekjerner.
Opplever du i likhet med meg at grønnsaksskuffen blir fylt opp av diverse rester fra tid til annen kan jeg anbefale deg å lage en rotfruktsuppe i god restefest-stil. En søtpotet, to gulrøtter, litt kålrot, løk, ingefær og chili kan raskt forvandles til en knallgod suppe. En boks kokosmelk gir en eksotisk avrunding, og varme sprø kikerter står for små krydrede overraskelser.
Tips: Rotgrønnsakene kan varieres etter ønske, en glimrende anledning til å få brukt opp alle restene i grønnsaksskuffen. Dryss gjerne den ferdige suppen med granateplekjerner.
- 2 stykker gulrøtter, Store
- 1 stk søtpotet
- 0.25 stk kålrot
- 1 stk løk
- 20 g ingefær, Revet og frisk
- 2 fedd hvitløk
- 1 stk rød chili
- 8 dl buljong, kyllingkraft eller grønnsaksbuljong
- 1 boks kokosmelk
- 1 stk lime
- koriander, Frisk
- 2 - 4 ss yoghurt naturell, Eller Skyr (kan sløyfes)
- olje, Nøytral olje eller kokosolje
- salt og kvernet pepper
Krydrede kikerter
- 1 boks kikerter, Kokte
- 2 ss olivenolje
- 0.5 - 1 ts spisskummen, Malt
- 0.5 - 1 ts chilipulver
- 1 ts garam masala
- salt
- 2 stykker gulrøtter, Store
- 1 stk søtpotet
- 0.25 stk kålrot
- 1 stk løk
- 20 g ingefær, Revet og frisk
- 2 fedd hvitløk
- 1 stk rød chili
- 8 dl buljong, kyllingkraft eller grønnsaksbuljong
- 1 boks kokosmelk
- 1 stk lime
- koriander, Frisk
- 2 - 4 ss yoghurt naturell, Eller Skyr (kan sløyfes)
- olje, Nøytral olje eller kokosolje
- salt og kvernet pepper
Krydrede kikerter
- 1 boks kikerter, Kokte
- 2 ss olivenolje
- 0.5 - 1 ts spisskummen, Malt
- 0.5 - 1 ts chilipulver
- 1 ts garam masala
- salt
