Sellerirotsuppe med eple og hasselnøtter
Sellerirotsuppe er utrolig godt og enkelt. Den milde, sødmefulle og fløyelsmyke suppen får her litt ekstra friskhet fra eple, men kan fint lages uten epler også. Du kan eventuelt steke noen syrlige eplebiter i litt smør og pynte suppen med det, gjerne sammen med noe salt som for eksempel spekeskinke eller litt stekt flesk.
Tips :
Sellerirot kan erstattes med pastinakk eller du kan bruke en blanding av sellerirot og pastinakk. Det er også veldig godt å servere suppen med sprøstekt bacon, krydret pølse, spekemat eller stekt eller ovnsbakt laks. Noen stekte eplebiter er også supert!
Sellerirotsuppe er utrolig godt og enkelt. Den milde, sødmefulle og fløyelsmyke suppen får her litt ekstra friskhet fra eple, men kan fint lages uten epler også. Du kan eventuelt steke noen syrlige eplebiter i litt smør og pynte suppen med det, gjerne sammen med noe salt som for eksempel spekeskinke eller litt stekt flesk.
Tips :
Sellerirot kan erstattes med pastinakk eller du kan bruke en blanding av sellerirot og pastinakk. Det er også veldig godt å servere suppen med sprøstekt bacon, krydret pølse, spekemat eller stekt eller ovnsbakt laks. Noen stekte eplebiter er også supert!
Ingredienser
- 700 g sellerirot
- 2 stk eple, Syrlige
- 2 ss olje, nøytral
- 5 dl buljong, grønnsaks- eller hønsebuljong
- 5 dl melk
- salt og kvernet pepper
Til pynt
- 4 ss hasselnøtter, ristede og hakkede
- bladpersille
Slik gjør du:
- 700 g sellerirot
- 2 stk eple, Syrlige
- 2 ss olje, nøytral
- 5 dl buljong, grønnsaks- eller hønsebuljong
- 5 dl melk
- salt og kvernet pepper
Til pynt
- 4 ss hasselnøtter, ristede og hakkede
- bladpersille
