Vegansk jordskokk- og eplesuppe med sautert purre
45 min
9 varer
54
Denne jordskokksuppen er laget på verdens beste kraft - vann! Michelinkokk Bent Stiansen viser oss hvordan helt vegansk blir skikkelig godt med denne oppskriften.
Tips: Det er viktig å snitte purren når du skal rense den, da blir det enklere å vaske den.
NB!: Pass på syrlighet når du tilbereder jordskokker. Hvis du tilsetter syre for tidlig, vil de ikke kokes.
Ingredienser
8
porsjoner
- 0.5 kg jordskokk
- 2 stk eple
- 0.5 dl solsikkeolje
- 2 stk grønnsaksbuljongterning
- 0.75 dl vann
- 2.5 dl soyafløte
- 1 stk purreløk
- 2 ss olivenolje
- 0.5 ts salt
Slik gjør du:
Unngå at skjermen går i dvale
- 0.5 kg jordskokk
- 2 stk eple
- 0.5 dl solsikkeolje
- 2 stk grønnsaksbuljongterning
- 0.75 dl vann
- 2.5 dl soyafløte
- 1 stk purreløk
- 2 ss olivenolje
- 0.5 ts salt
Skrell jordskokkene og eplene og del dem i skiver.
Fres jordskokkene og eplene i solsikkeolje i fem minutter.
Tilsett grønnsaksbuljongterninger, vann og kok i 15 minutter til jordskokkene er mør
Tilsett soyafløte og kjør suppen til en kremet suppe med en stavmikser, eller kjør den i en blender. Smak til med salt og pepper.
Snitt opp purren i 1 cm terninger og vask dem godt.
Fres purren mør i olivenolje i 3 minutter og server som garnityr i suppen.

Bon appetit!
Skrell jordskokkene og eplene og del dem i skiver.
Fres jordskokkene og eplene i solsikkeolje i fem minutter.
Tilsett grønnsaksbuljongterninger, vann og kok i 15 minutter til jordskokkene er mør
Tilsett soyafløte og kjør suppen til en kremet suppe med en stavmikser, eller kjør den i en blender. Smak til med salt og pepper.
Snitt opp purren i 1 cm terninger og vask dem godt.
Fres purren mør i olivenolje i 3 minutter og server som garnityr i suppen.