Surdeigssuppe med pølser og bacon
Surdeigssuppe, eller «Żurek», er en polsk spesialitet. Den krever litt forberedelsestid, surdeigen skal nemlig stå og gjære i 3-5 dager - men det er absolutt verdt det.
Bruk et desinfisert Norgesglass eller et stort syltetøyglass til å lagre surdeigen på.
I Polen serverer de ofte suppen i «brødskåler», men den er like god i vanlig suppebolle.
Oppskriften er hentet fra boken Smak. Foto: Anne Valeur/J-M Stenersens Forlag AS.
Surdeigssuppe, eller «Żurek», er en polsk spesialitet. Den krever litt forberedelsestid, surdeigen skal nemlig stå og gjære i 3-5 dager - men det er absolutt verdt det.
Bruk et desinfisert Norgesglass eller et stort syltetøyglass til å lagre surdeigen på.
I Polen serverer de ofte suppen i «brødskåler», men den er like god i vanlig suppebolle.
Oppskriften er hentet fra boken Smak. Foto: Anne Valeur/J-M Stenersens Forlag AS.
Ingredienser
Surdeig
- 2 dl rugmel, sammalt
- 1 l vann
- 3 stk hvitløksfedd
- 5 stk sorte pepperkorn
- 2 stk laurbærblad
- 5 stk allehånde, korn
Suppe
- 3 stk bratwurst, rå
- 250 g bacon, med svor
- 3 stk gulrot
- 1 stk purreløk
- 0.5 stk sellerirot
- 1 stk pepperrot
- 3 l vann
- 5 stk sorte pepperkorn
- 5 stk allehånde, frø
- 2 stk laurbærblad
- 2 ss merian
- 4 stk hvitløksfedd
- salt og kvernet pepper
- 4 stk egg
Slik gjør du:
Surdeig
- 2 dl rugmel, sammalt
- 1 l vann
- 3 stk hvitløksfedd
- 5 stk sorte pepperkorn
- 2 stk laurbærblad
- 5 stk allehånde, korn
Suppe
- 3 stk bratwurst, rå
- 250 g bacon, med svor
- 3 stk gulrot
- 1 stk purreløk
- 0.5 stk sellerirot
- 1 stk pepperrot
- 3 l vann
- 5 stk sorte pepperkorn
- 5 stk allehånde, frø
- 2 stk laurbærblad
- 2 ss merian
- 4 stk hvitløksfedd
- salt og kvernet pepper
- 4 stk egg
