rask
vegetar

Enkel gulrotsuppe

30 min

En mild gulrotsuppe er enkel og rask å lage, krydret med ingefær, spisskummen, koriander og garam masala. Fetaosten på toppen gir en god saltsmak og passer veldig godt til de små friske eksplosjonene fra granateplekjernene. Bruk søte, gode gulrøtter, eller erstatt halvparten av gulrøttene med søtpotet for en ekstra sødmefull smak.

4277 har lagret denne
Enkel gulrotsuppe

En mild gulrotsuppe er enkel og rask å lage, krydret med ingefær, spisskummen, koriander og garam masala. Fetaosten på toppen gir en god saltsmak og passer veldig godt til de små friske eksplosjonene fra granateplekjernene. Bruk søte, gode gulrøtter, eller erstatt halvparten av gulrøttene med søtpotet for en ekstra sødmefull smak.

4277 har lagret denne
4
porsjoner
  • 600 g gulrøtter
  • 1 stk løk
  • 2 stykker hvitløksfedd
  • 2 ss smør
  • 1 ss ingefær, finrevet og fersk
  • 1 ts garam masala
  • 1 ts spisskummen
  • 1 ts korianderfrø
  • 1 l kyllingbuljong, eller grønnsakbuljong
  • 100 g fetaost, eller tykk yoghurt naturelle
  • 2 dl granateplekjerner
  • friske urter, som koriander, mynte, persille
Unngå at skjermen går i dvale
  • 600 g gulrøtter
  • 1 stk løk
  • 2 stykker hvitløksfedd
  • 2 ss smør
  • 1 ss ingefær, finrevet og fersk
  • 1 ts garam masala
  • 1 ts spisskummen
  • 1 ts korianderfrø
  • 1 l kyllingbuljong, eller grønnsakbuljong
  • 100 g fetaost, eller tykk yoghurt naturelle
  • 2 dl granateplekjerner
  • friske urter, som koriander, mynte, persille
Skjær gulrøttene i små biter, hakk løk og hvitløk. Smelt smøret i en tykkbunnet kasserolle og fres løk og hvitløk under omrøring til løken blir myk. Tilsett ingefær og krydder og la det frese videre i ett minutt.
Tilsett gulrøttene og fres alt videre i et lite minutt under omrøring. Hell i kraften, kok opp og la det hele småkoke i ca. 20 minutter, eller til gulrøttene er helt møre.
Kjør suppen jevn i en hurtigmikser eller med en stavmikser smak til med salt og pepper.
Server suppen toppet med smuldret fetaost, granateplekjerner og friske urter.
woman cooking

Bon appetit!

Skjær gulrøttene i små biter, hakk løk og hvitløk. Smelt smøret i en tykkbunnet kasserolle og fres løk og hvitløk under omrøring til løken blir myk. Tilsett ingefær og krydder og la det frese videre i ett minutt.
Tilsett gulrøttene og fres alt videre i et lite minutt under omrøring. Hell i kraften, kok opp og la det hele småkoke i ca. 20 minutter, eller til gulrøttene er helt møre.
Kjør suppen jevn i en hurtigmikser eller med en stavmikser smak til med salt og pepper.
Server suppen toppet med smuldret fetaost, granateplekjerner og friske urter.

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?