Nudelsuppe med kylling
Utgangspunktet for denne kylling- og nudelsuppen er en god kyllingkraft som du gjør deilig aromatisk ved å tilsette diverse aromater som stjerneanis, nellik, kanel, koriander, fennikelfrø, chili og ingefær som får koke sammen et kvarters tid til det dufter herlig.
Juster smaken med fiskesaus og litt sukker. Topp den ferdige suppen med chilisaus og server den med limebåter til å presse over helt til slutt.
Utgangspunktet for denne kylling- og nudelsuppen er en god kyllingkraft som du gjør deilig aromatisk ved å tilsette diverse aromater som stjerneanis, nellik, kanel, koriander, fennikelfrø, chili og ingefær som får koke sammen et kvarters tid til det dufter herlig.
Juster smaken med fiskesaus og litt sukker. Topp den ferdige suppen med chilisaus og server den med limebåter til å presse over helt til slutt.
Ingredienser
- 3 stykker stjerneanis
- 5 stykker nellik
- 1 bit kanelstang
- 1 ts korianderfrø
- 1 ts fennikelfrø
- 1.5 l kyllingkraft, god kraft eller hønsebuljong
- 1 stk løk
- 30 g ingefær, fersk
- 1 stk rød chili, delt på langs og renset for frø
- 2 ts brunt sukker
- 5 ss fiskesaus
- 100 g bønneskudd
- 4 stykker vårløk
- 100 g spinat, renset
- 300 g kylling, kokt eller stekt kjøtt
- 200 g nudler
- koriander, frisk
Til servering
- hoisinsaus
- sriracha
- lime
Slik gjør du:
- 3 stykker stjerneanis
- 5 stykker nellik
- 1 bit kanelstang
- 1 ts korianderfrø
- 1 ts fennikelfrø
- 1.5 l kyllingkraft, god kraft eller hønsebuljong
- 1 stk løk
- 30 g ingefær, fersk
- 1 stk rød chili, delt på langs og renset for frø
- 2 ts brunt sukker
- 5 ss fiskesaus
- 100 g bønneskudd
- 4 stykker vårløk
- 100 g spinat, renset
- 300 g kylling, kokt eller stekt kjøtt
- 200 g nudler
- koriander, frisk
Til servering
- hoisinsaus
- sriracha
- lime
