Grønnsaksuppe med kjøtt

3 h
Lagret av 750 brukere
Grønnsakssuppe med kjøtt
Foto: Sara Johannessen Meek
Lagret av 750 brukere

Ingredienser

4
porsjoner
  • 1 stk svineknoke, lettsaltet og røkt
  • 1 stk sellerirot, liten
  • 1 stk kålrot
  • 2 stykker pastinakk
  • 4 stykker poteter, mellomstore
  • 4 stykker gulrøtter, mellomstore
  • 1 stk purreløk
  • timiankvister
  • persillekvister
  • 15 stykker hel sort pepper
  • 2 stykker laurbærblad
  • pepperrot, fersk
  • bladpersille

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 1 stk svineknoke, lettsaltet og røkt
  • 1 stk sellerirot, liten
  • 1 stk kålrot
  • 2 stykker pastinakk
  • 4 stykker poteter, mellomstore
  • 4 stykker gulrøtter, mellomstore
  • 1 stk purreløk
  • timiankvister
  • persillekvister
  • 15 stykker hel sort pepper
  • 2 stykker laurbærblad
  • pepperrot, fersk
  • bladpersille
Skyll knoken og legg den over i en passende kjele. Tilsett timian, persillestilker, pepper og laurbær. Dekk med kaldt vann (ca. 3 liter) og kok opp. Hvis det danner seg skum på overflaten kan du fjerne det med en liten øse. La knoken småkoke/trekke i 2-3 timer, eller til kjøttet er helt mørt og faller av benet.
Rens og skjær alle grønnsakene i jevne biter mens kjøttet koker.
Ta opp knoken og sil kraften. Ha kraften tilbake i kjelen og kok den opp på nytt. Ha i grønnsakene og la det koke til grønnsakene er møre. Rens kjøttet for ben, skinn og overflødig fett. Skjær eller riv kjøttet i biter.
Legg kjøttet tilbake i suppen og juster smaken med salt og kvernet pepper.  Dryss over revet pepperrot og hakket persille ved servering.
Serveres rykende varm, gjerne med flatbrød og godt smør.
woman cooking

Bon appetit!

Skyll knoken og legg den over i en passende kjele. Tilsett timian, persillestilker, pepper og laurbær. Dekk med kaldt vann (ca. 3 liter) og kok opp. Hvis det danner seg skum på overflaten kan du fjerne det med en liten øse. La knoken småkoke/trekke i 2-3 timer, eller til kjøttet er helt mørt og faller av benet.
Rens og skjær alle grønnsakene i jevne biter mens kjøttet koker.
Ta opp knoken og sil kraften. Ha kraften tilbake i kjelen og kok den opp på nytt. Ha i grønnsakene og la det koke til grønnsakene er møre. Rens kjøttet for ben, skinn og overflødig fett. Skjær eller riv kjøttet i biter.
Legg kjøttet tilbake i suppen og juster smaken med salt og kvernet pepper.  Dryss over revet pepperrot og hakket persille ved servering.
Serveres rykende varm, gjerne med flatbrød og godt smør.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?