Grønnsaksuppe med kjøtt

3 timer

Dette er en skikkelig varmende grønnsaksuppe med rotgrønnsaker i selskap med mørt og smaksrikt knokekjøtt. Skaff deg en kjøttfull, lettsaltet og røkt svineknoke, og la den få koke stille og rolig til kjøttet faller av benet. Da har du samtidig laget en god kraft som blir enda bedre etter at grønnsakene har fått kokt seg møre i den.

Flatbrød eller ferskt brød er et selvskrevent følge til høstens suppeklassiker. Og ikke minst, saltet og godt smør. Server gjerne suppe med en god klatt rømme.

Tips: Valg av grønnsaker kan varieres etter ønske.

785 har lagret denne
Grønnsakssuppe med kjøtt
Foto: Sara Johannessen Meek

Dette er en skikkelig varmende grønnsaksuppe med rotgrønnsaker i selskap med mørt og smaksrikt knokekjøtt. Skaff deg en kjøttfull, lettsaltet og røkt svineknoke, og la den få koke stille og rolig til kjøttet faller av benet. Da har du samtidig laget en god kraft som blir enda bedre etter at grønnsakene har fått kokt seg møre i den.

Flatbrød eller ferskt brød er et selvskrevent følge til høstens suppeklassiker. Og ikke minst, saltet og godt smør. Server gjerne suppe med en god klatt rømme.

Tips: Valg av grønnsaker kan varieres etter ønske.

785 har lagret denne
4
porsjoner
  • 1 stk svineknoke, lettsaltet og røkt
  • 1 stk sellerirot, liten
  • 1 stk kålrot
  • 2 stykker pastinakk
  • 4 stykker poteter, mellomstore
  • 4 stykker gulrøtter, mellomstore
  • 1 stk purreløk
  • timiankvister
  • persillekvister
  • 15 stykker hel sort pepper
  • 2 stykker laurbærblad
  • pepperrot, fersk
  • bladpersille
Unngå at skjermen går i dvale
  • 1 stk svineknoke, lettsaltet og røkt
  • 1 stk sellerirot, liten
  • 1 stk kålrot
  • 2 stykker pastinakk
  • 4 stykker poteter, mellomstore
  • 4 stykker gulrøtter, mellomstore
  • 1 stk purreløk
  • timiankvister
  • persillekvister
  • 15 stykker hel sort pepper
  • 2 stykker laurbærblad
  • pepperrot, fersk
  • bladpersille
Skyll knoken og legg den over i en passende kjele. Tilsett timian, persillestilker, pepper og laurbær. Dekk med kaldt vann (ca. 3 liter) og kok opp. Hvis det danner seg skum på overflaten kan du fjerne det med en liten øse. La knoken småkoke/trekke i 2-3 timer, eller til kjøttet er helt mørt og faller av benet.
Rens og skjær alle grønnsakene i jevne biter mens kjøttet koker.
Ta opp knoken og sil kraften. Ha kraften tilbake i kjelen og kok den opp på nytt. Ha i grønnsakene og la det koke til grønnsakene er møre. Rens kjøttet for ben, skinn og overflødig fett. Skjær eller riv kjøttet i biter.
Legg kjøttet tilbake i suppen og juster smaken med salt og kvernet pepper.  Dryss over revet pepperrot og hakket persille ved servering.
Serveres rykende varm, gjerne med flatbrød og godt smør.
woman cooking

Bon appetit!

Skyll knoken og legg den over i en passende kjele. Tilsett timian, persillestilker, pepper og laurbær. Dekk med kaldt vann (ca. 3 liter) og kok opp. Hvis det danner seg skum på overflaten kan du fjerne det med en liten øse. La knoken småkoke/trekke i 2-3 timer, eller til kjøttet er helt mørt og faller av benet.
Rens og skjær alle grønnsakene i jevne biter mens kjøttet koker.
Ta opp knoken og sil kraften. Ha kraften tilbake i kjelen og kok den opp på nytt. Ha i grønnsakene og la det koke til grønnsakene er møre. Rens kjøttet for ben, skinn og overflødig fett. Skjær eller riv kjøttet i biter.
Legg kjøttet tilbake i suppen og juster smaken med salt og kvernet pepper.  Dryss over revet pepperrot og hakket persille ved servering.
Serveres rykende varm, gjerne med flatbrød og godt smør.
Finn flere oppskrifter:

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?