Rødbetsuppe
Rødbetsuppe ble jeg kjent med i barndommen av min ukrainske bestefar. Suppen hans fikk koke lenge, og det var ingen rødbetsuppe uten minst en vodka-shot, enten i eller ved siden av suppen eller aller helst begge deler.
Tips:
- Topp suppen med en liten vodka-shot rett før servering.
- Strimlet hodekål (ca. 200 g) kan også kokes med i suppen.
- Ønsker du kjøtt i suppen, koker du først kjøttet mørt for så å koke suppen på kraften. Høyrygg passer bra. Skjær det kokte kjøttet i mindre biter og ha kjøttet over i den ferdige suppen.
Rødbetsuppe ble jeg kjent med i barndommen av min ukrainske bestefar. Suppen hans fikk koke lenge, og det var ingen rødbetsuppe uten minst en vodka-shot, enten i eller ved siden av suppen eller aller helst begge deler.
Tips:
- Topp suppen med en liten vodka-shot rett før servering.
- Strimlet hodekål (ca. 200 g) kan også kokes med i suppen.
- Ønsker du kjøtt i suppen, koker du først kjøttet mørt for så å koke suppen på kraften. Høyrygg passer bra. Skjær det kokte kjøttet i mindre biter og ha kjøttet over i den ferdige suppen.
Ingredienser
- 400 g rødbeter
- 2 ss olivenolje
- 1 stk løk, stor
- 1 stk poteter, stor
- 1 stk gulrot
- 2 ss tomatpuré
- 1 l kokekraft, brun kraft eller hønsebuljong
- 1 ss rødvinseddik, evt sherryeddik eller balsamico
- timiankvister
- 1 klype sukker
- salt og kvernet pepper
- rømme, til servering
- dill, eller gressløk, til pynt
Slik gjør du:
- 400 g rødbeter
- 2 ss olivenolje
- 1 stk løk, stor
- 1 stk poteter, stor
- 1 stk gulrot
- 2 ss tomatpuré
- 1 l kokekraft, brun kraft eller hønsebuljong
- 1 ss rødvinseddik, evt sherryeddik eller balsamico
- timiankvister
- 1 klype sukker
- salt og kvernet pepper
- rømme, til servering
- dill, eller gressløk, til pynt
