rask

Blomkålsuppe med chorizo og cheddar

15 min
2990 har lagret denne
Blomkålsuppe med chorizo og cheddar
2990 har lagret denne
4
porsjoner
  • 3 ss olivenolje
  • 1 stk blomkål
  • 0.5 stk løk, hakket
  • 2 fedd hvitløk, hakket
  • 6 dl kyllingkraft
  • 3 dl melk
  • 1 dl gresk yoghurt
  • 150 g chorizopølse, rå
  • 100 g cheddar
  • friske urter, persille, kjørvel eller gressløk
  • salt og kvernet pepper
  • godt brød
Unngå at skjermen går i dvale
  • 3 ss olivenolje
  • 1 stk blomkål
  • 0.5 stk løk, hakket
  • 2 fedd hvitløk, hakket
  • 6 dl kyllingkraft
  • 3 dl melk
  • 1 dl gresk yoghurt
  • 150 g chorizopølse, rå
  • 100 g cheddar
  • friske urter, persille, kjørvel eller gressløk
  • salt og kvernet pepper
  • godt brød
Rens og skyll blomkålen, skjær vekk den nederste delen av stilken. Lag noen mini-blomkålbuketter (legg de til side så lenge) og kutt resten i små biter.
Varm oljen i en tykkbunnet kasserolle, fres blomkålen sammen med løk og hvitløk i et par minutter under omrøring.
Tilsett kraft og melk, kok opp og la det småkoke til blomkålen er helt mør. Kjør suppen glatt og jevn med en stavmikser. Rør inn yoghurt og smak suppen til med salt og pepper.
Stek minibukettene knapt møre i litt smør eller olje (det kan du gjøre mens suppen koker). Ta blomkålen ut av pannen så lenge, bruk samme panne og stek pølsebitene gylne og i samme panne.
Bland blomkålbukettene sammen med pølsebitene og en neve hakkede urter. Server suppen med revet ost og blomkålblandingen.
woman cooking

Bon appetit!

Rens og skyll blomkålen, skjær vekk den nederste delen av stilken. Lag noen mini-blomkålbuketter (legg de til side så lenge) og kutt resten i små biter.
Varm oljen i en tykkbunnet kasserolle, fres blomkålen sammen med løk og hvitløk i et par minutter under omrøring.
Tilsett kraft og melk, kok opp og la det småkoke til blomkålen er helt mør. Kjør suppen glatt og jevn med en stavmikser. Rør inn yoghurt og smak suppen til med salt og pepper.
Stek minibukettene knapt møre i litt smør eller olje (det kan du gjøre mens suppen koker). Ta blomkålen ut av pannen så lenge, bruk samme panne og stek pølsebitene gylne og i samme panne.
Bland blomkålbukettene sammen med pølsebitene og en neve hakkede urter. Server suppen med revet ost og blomkålblandingen.
Finn flere oppskrifter:

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?