Til hovedinnhold

Kremet aspargessuppe med parmesanchips

25 min
9 varer
374
Kremet aspargessuppe med parmesanchips

Endelig er aspargessesongen her igjen, det sikreste vårtegnet! Denne enkle og kremete aspargessuppen tar bare 20-25 minutter å lage. Den passer som en forrett til fire, eller hovedrett til to. 

Ingredienser

2
porsjoner
  • 1 bunt asparges
  • 2 stykker hvitløksfedd
  • 1 stk sjalottløk, stor eller fire små
  • 1 stk fennikel
  • 1 ss olje
  • 8 dl kyllingkraft, eller grønnsakskraft
  • 2 dl kremfløte
  • 1 klype salt og kvernet pepper, smak til!
  • 25 g parmesan

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 1 bunt asparges
  • 2 stykker hvitløksfedd
  • 1 stk sjalottløk, stor eller fire små
  • 1 stk fennikel
  • 1 ss olje
  • 8 dl kyllingkraft, eller grønnsakskraft
  • 2 dl kremfløte
  • 1 klype salt og kvernet pepper, smak til!
  • 25 g parmesan
Finhakk sjalottløk, hvitløk og fennikel. Spar gjerne på fenikkeldusken til topping! Varm litt olje i en gryte og fres i et par minutter til det er mykt og blankt.
Finhakk sjalottløk, hvitløk og fennikel. Spar gjerne på fenikkeldusken til topping! Varm litt olje i en gryte og fres i et par minutter til det er mykt og blankt.
Vask aspargesen og knekk av den nederste delen. Legg til side 2-3 asparges til topping. Del aspargesen i mindre biter og ha det over i gryta. Hell over kraften og gi det et oppkok. Skru ned temperaturen og la det småputre i ti minutter.
Vask aspargesen og knekk av den nederste delen. Legg til side 2-3 asparges til topping. Del aspargesen i mindre biter og ha det over i gryta. Hell over kraften og gi det et oppkok. Skru ned temperaturen og la det småputre i ti minutter.
Tilsett fløten og jevn med en stavmikser. Smak til med salt og pepper til slutt.
Lag parmesanchips ved å kutte parmesan i tynne skiver. Fordel utover et stekebrett kledd med bakepapir. Stekes ved 180 grader i 10 minutter, eller til osten er smeltet utover og begynner å bli gyllen. Avkjøl på rist.
Lag parmesanchips ved å kutte parmesan i tynne skiver. Fordel utover et stekebrett kledd med bakepapir. Stekes ved 180 grader i 10 minutter, eller til osten er smeltet utover og begynner å bli gyllen. Avkjøl på rist.
Skjær tynne strimler av aspargesen som ble lagt til side med en grønnsaksskreller. Topp suppen med tynne aspargesskiver, parmesanchips og fennikeldusken eller andre urter som kjørvel, dill eller persille.
woman cooking

Bon appetit!

Finhakk sjalottløk, hvitløk og fennikel. Spar gjerne på fenikkeldusken til topping! Varm litt olje i en gryte og fres i et par minutter til det er mykt og blankt.
Finhakk sjalottløk, hvitløk og fennikel. Spar gjerne på fenikkeldusken til topping! Varm litt olje i en gryte og fres i et par minutter til det er mykt og blankt.
Vask aspargesen og knekk av den nederste delen. Legg til side 2-3 asparges til topping. Del aspargesen i mindre biter og ha det over i gryta. Hell over kraften og gi det et oppkok. Skru ned temperaturen og la det småputre i ti minutter.
Vask aspargesen og knekk av den nederste delen. Legg til side 2-3 asparges til topping. Del aspargesen i mindre biter og ha det over i gryta. Hell over kraften og gi det et oppkok. Skru ned temperaturen og la det småputre i ti minutter.
Tilsett fløten og jevn med en stavmikser. Smak til med salt og pepper til slutt.
Lag parmesanchips ved å kutte parmesan i tynne skiver. Fordel utover et stekebrett kledd med bakepapir. Stekes ved 180 grader i 10 minutter, eller til osten er smeltet utover og begynner å bli gyllen. Avkjøl på rist.
Lag parmesanchips ved å kutte parmesan i tynne skiver. Fordel utover et stekebrett kledd med bakepapir. Stekes ved 180 grader i 10 minutter, eller til osten er smeltet utover og begynner å bli gyllen. Avkjøl på rist.
Skjær tynne strimler av aspargesen som ble lagt til side med en grønnsaksskreller. Topp suppen med tynne aspargesskiver, parmesanchips og fennikeldusken eller andre urter som kjørvel, dill eller persille.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?