rask

Ramen med miso og ingefær

30 min
Lagret av 430 brukere
Ramen med miso og ingefær
Foto: Sara Johannessen Meek
Lagret av 430 brukere

Ingredienser

4
porsjoner
  • 1 stk sjalottløk
  • 2 ts sesamolje
  • 2 stk hvitløksfedd, revet
  • 1 ss ingefær, revet
  • 2 ss miso-paste
  • 1.5 l kyllingkraft, eller grønnsaksbuljong
  • 2 ss soyasaus

Til servering

  • 200 g nudler, sobanudler eller grove nudler
  • shitake, renset og delt hvis store
  • pak choy, eller kinakål, renset og delt i grove biter
  • vårløk, finsnittet
  • noritang, flak, grove biter
  • egg, bløtkokt eller soyamarinert

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 1 stk sjalottløk
  • 2 ts sesamolje
  • 2 stk hvitløksfedd, revet
  • 1 ss ingefær, revet
  • 2 ss miso-paste
  • 1.5 l kyllingkraft, eller grønnsaksbuljong
  • 2 ss soyasaus

Til servering

  • 200 g nudler, sobanudler eller grove nudler
  • shitake, renset og delt hvis store
  • pak choy, eller kinakål, renset og delt i grove biter
  • vårløk, finsnittet
  • noritang, flak, grove biter
  • egg, bløtkokt eller soyamarinert
Hakk og fres løken i sesamoljen over middels varme i en kasserolle. Rør inn hvitløk og ingefær og la det frese 20 sekunder under omrøring. Tilsett miso, kraft og soyasaus og gi det hele et oppkok.
Kok nudlene i 1-2 minutter.
Fordel nudler, sopp og bok choy i dype boller og slå over rykende varm suppe. Topp med vårløk, nori og bløtkokt eller soyamarinert egg delt i to.
woman cooking

Bon appetit!

Hakk og fres løken i sesamoljen over middels varme i en kasserolle. Rør inn hvitløk og ingefær og la det frese 20 sekunder under omrøring. Tilsett miso, kraft og soyasaus og gi det hele et oppkok.
Kok nudlene i 1-2 minutter.
Fordel nudler, sopp og bok choy i dype boller og slå over rykende varm suppe. Topp med vårløk, nori og bløtkokt eller soyamarinert egg delt i to.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?