Dette er en enkel og (ganske) vegetarisk variant av japansk ramen. Den er ferdig på under halvtimen og er proppfull av godsaker som sobanudler, shitakesopp og pak choy. Ha gjerne i et par bløtkokte eller soyamarinerte egg også!
pak choy, eller kinakål, renset og delt i grove biter
vårløk, finsnittet
noritang, flak, grove biter
egg, bløtkokt eller soyamarinert
Slik gjør du:
Unngå at skjermen går i dvale
1 stk sjalottløk
2 ts sesamolje
2 stk hvitløksfedd, revet
1 ss ingefær, revet
2 ss miso-paste
1.5 l kyllingkraft, eller grønnsaksbuljong
2 ss soyasaus
Til servering
200 g nudler, sobanudler eller grove nudler
shitake, renset og delt hvis store
pak choy, eller kinakål, renset og delt i grove biter
vårløk, finsnittet
noritang, flak, grove biter
egg, bløtkokt eller soyamarinert
Hakk og fres løken i sesamoljen over middels varme i en kasserolle. Rør inn hvitløk og ingefær og la det frese 20 sekunder under omrøring. Tilsett miso, kraft og soyasaus og gi det hele et oppkok.
Kok nudlene i 1-2 minutter.
Fordel nudler, sopp og bok choy i dype boller og slå over rykende varm suppe. Topp med vårløk, nori og bløtkokt eller soyamarinert egg delt i to.
Bon appetit!
Hakk og fres løken i sesamoljen over middels varme i en kasserolle. Rør inn hvitløk og ingefær og la det frese 20 sekunder under omrøring. Tilsett miso, kraft og soyasaus og gi det hele et oppkok.
Kok nudlene i 1-2 minutter.
Fordel nudler, sopp og bok choy i dype boller og slå over rykende varm suppe. Topp med vårløk, nori og bløtkokt eller soyamarinert egg delt i to.
Finn flere oppskrifter:
Vil du lagre favorittoppskriftene dine? Lag deg en gratis konto