Dette er en enkel og (ganske) vegetarisk variant av japansk ramen. Den er ferdig på under halvtimen og er proppfull av godsaker som sobanudler, shitakesopp og pak choy. Ha gjerne i et par bløtkokte eller soyamarinerte egg også!
Dette er en enkel og (ganske) vegetarisk variant av japansk ramen. Den er ferdig på under halvtimen og er proppfull av godsaker som sobanudler, shitakesopp og pak choy. Ha gjerne i et par bløtkokte eller soyamarinerte egg også!
pak choy, eller kinakål, renset og delt i grove biter
vårløk, finsnittet
noritang, flak, grove biter
egg, bløtkokt eller soyamarinert
Slik gjør du:
Unngå at skjermen går i dvale
1 stk sjalottløk
2 ts sesamolje
2 stk hvitløksfedd, revet
1 ss ingefær, revet
2 ss miso-paste
1.5 l kyllingkraft, eller grønnsaksbuljong
2 ss soyasaus
Til servering
200 g nudler, sobanudler eller grove nudler
shitake, renset og delt hvis store
pak choy, eller kinakål, renset og delt i grove biter
vårløk, finsnittet
noritang, flak, grove biter
egg, bløtkokt eller soyamarinert
Hakk og fres løken i sesamoljen over middels varme i en kasserolle. Rør inn hvitløk og ingefær og la det frese 20 sekunder under omrøring. Tilsett miso, kraft og soyasaus og gi det hele et oppkok.
Kok nudlene i 1-2 minutter.
Fordel nudler, sopp og bok choy i dype boller og slå over rykende varm suppe. Topp med vårløk, nori og bløtkokt eller soyamarinert egg delt i to.
Bon appetit!
Hakk og fres løken i sesamoljen over middels varme i en kasserolle. Rør inn hvitløk og ingefær og la det frese 20 sekunder under omrøring. Tilsett miso, kraft og soyasaus og gi det hele et oppkok.
Kok nudlene i 1-2 minutter.
Fordel nudler, sopp og bok choy i dype boller og slå over rykende varm suppe. Topp med vårløk, nori og bløtkokt eller soyamarinert egg delt i to.
Finn flere oppskrifter:
Vil du lagre favorittoppskriftene dine? Lag deg en gratis konto