Jordskokksuppe

45 min

Kremet jordskokksuppe er skikkelig godt og ganske så lett å lage. Server den gjerne med jordskokkchips og litt sprøstekt bacon eller spekeskinke.  
Tips: Hvis du vasker og skrubber knollene godt, skal det ikke være nødvendig med skrelling. Skrell dem allikevel hvis skallet virker litt tykt.

727 har lagret denne
Kremet jordskokksuppe
Foto: Sara Johannessen Meek

Kremet jordskokksuppe er skikkelig godt og ganske så lett å lage. Server den gjerne med jordskokkchips og litt sprøstekt bacon eller spekeskinke.  
Tips: Hvis du vasker og skrubber knollene godt, skal det ikke være nødvendig med skrelling. Skrell dem allikevel hvis skallet virker litt tykt.

727 har lagret denne
4
porsjoner
  • 300 g jordskokk, renset
  • 2 fedd hvitløk
  • 2 stk sjalottløk
  • 2 ss smør
  • 1 dl hvitvin
  • 8 dl melk, eller 50/50 melk og kyllingkraft
  • salt og kvernet pepper
  • 4 dråpe sitronsaft

Tilbehør

  • bacon, sprøstekt, eller spekeskinke
  • gressløk, grovhakket
  • jordskokkchips
Unngå at skjermen går i dvale
  • 300 g jordskokk, renset
  • 2 fedd hvitløk
  • 2 stk sjalottløk
  • 2 ss smør
  • 1 dl hvitvin
  • 8 dl melk, eller 50/50 melk og kyllingkraft
  • salt og kvernet pepper
  • 4 dråpe sitronsaft

Tilbehør

  • bacon, sprøstekt, eller spekeskinke
  • gressløk, grovhakket
  • jordskokkchips
Hakk sjalottløk og hvitløk. Skjær jordskokkene i små biter.
Smelt smøret i en kasserolle og fres grønnsakene over middels varme uten å gi dem farge.
Tilsett hvitvin og la det koke til det meste av væsken har fordampet før du tilsetter melken.
La suppen koke ved middels varme i omtrent 20 minutter, eller til jordskokkene er helt møre. Rør av og til.
Kjør suppen glatt og jevn med en stavmikser. Smak til med salt, pepper og noen dråper sitronsaft.
Server suppen med sprøstekt spekeskinke eller bacon, grovhakket gressløk og sprø jordskokkchips.
woman cooking

Bon appetit!

Hakk sjalottløk og hvitløk. Skjær jordskokkene i små biter.
Smelt smøret i en kasserolle og fres grønnsakene over middels varme uten å gi dem farge.
Tilsett hvitvin og la det koke til det meste av væsken har fordampet før du tilsetter melken.
La suppen koke ved middels varme i omtrent 20 minutter, eller til jordskokkene er helt møre. Rør av og til.
Kjør suppen glatt og jevn med en stavmikser. Smak til med salt, pepper og noen dråper sitronsaft.
Server suppen med sprøstekt spekeskinke eller bacon, grovhakket gressløk og sprø jordskokkchips.

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?