Vestafrikansk peanøttsuppe
Peanøttsuppe, eller groundnut stew som det er mer kjent som, har sin opprinnelse i Vest-Afrika. Det er store variasjoner fra region til region, men felles for dem er en tomatisert suppe med peanøtter og en form for stivelse, enten det er søtpotet, ris eller korn. Suppen er billig å tilberede og metter skikkelig. Dette er en vegetarisk variant, men det er også vanlig å ha kylling i.
Peanøttsuppe, eller groundnut stew som det er mer kjent som, har sin opprinnelse i Vest-Afrika. Det er store variasjoner fra region til region, men felles for dem er en tomatisert suppe med peanøtter og en form for stivelse, enten det er søtpotet, ris eller korn. Suppen er billig å tilberede og metter skikkelig. Dette er en vegetarisk variant, men det er også vanlig å ha kylling i.
Ingredienser
- 2 stykker rødløk
- 4 stykker hvitløksfedd
- 2 stykker rød chili
- 2 ss ingefær
- 2 ss olje
- 1 ts kanel
- 1 ts paprikapulver
- 5 ss peanøttsmør
- 2 ss tomatpuré
- 1 stk søtpotet, stor
- 1 boks hermetiske tomater
- 1 boks kokosmelk
- 5 dl grønnsakskraft, eller vann
- 100 g spinat
- 1 stk lime, eller 1/2 sitron
- 1 klype salt og kvernet pepper, smak til!
- 1 håndfull peanøtter, til topping
- 1 bunt koriander, til topping
- 4 dl ris, til servering
Slik gjør du:
- 2 stykker rødløk
- 4 stykker hvitløksfedd
- 2 stykker rød chili
- 2 ss ingefær
- 2 ss olje
- 1 ts kanel
- 1 ts paprikapulver
- 5 ss peanøttsmør
- 2 ss tomatpuré
- 1 stk søtpotet, stor
- 1 boks hermetiske tomater
- 1 boks kokosmelk
- 5 dl grønnsakskraft, eller vann
- 100 g spinat
- 1 stk lime, eller 1/2 sitron
- 1 klype salt og kvernet pepper, smak til!
- 1 håndfull peanøtter, til topping
- 1 bunt koriander, til topping
- 4 dl ris, til servering
