rask
vegetar

Grønn ertesuppe

30 min

Dette er en super grønn ertesuppe med mange gode smaker. Du kan bruke hermetiserte erter, men frosne er best. Server gjerne med godt brød til eller topp den med brødkrutonger.
Oppskrift og foto: Tone Glamsland/Spis Drikk Lev-bloggen.

178 har lagret denne
Grønn ertesuppe
Foto: Tone Glamsland

Dette er en super grønn ertesuppe med mange gode smaker. Du kan bruke hermetiserte erter, men frosne er best. Server gjerne med godt brød til eller topp den med brødkrutonger.
Oppskrift og foto: Tone Glamsland/Spis Drikk Lev-bloggen.

178 har lagret denne
4
porsjoner
  • 2 ss olivenolje
  • 1 stk purreløk, i tynne skiver
  • 1 stk løk, finhakket
  • 1 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 l grønnsakskraft, eller kyllingkraft
  • 1 stk hjertesalat, finsnittet
  • 125 g erter, grønne
  • 1 ts sukker
  • 20 stk mynteblader
  • parmesan
  • salt og kvernet pepper
  • matfløte
Unngå at skjermen går i dvale
  • 2 ss olivenolje
  • 1 stk purreløk, i tynne skiver
  • 1 stk løk, finhakket
  • 1 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 l grønnsakskraft, eller kyllingkraft
  • 1 stk hjertesalat, finsnittet
  • 125 g erter, grønne
  • 1 ts sukker
  • 20 stk mynteblader
  • parmesan
  • salt og kvernet pepper
  • matfløte
Ha olje, løk, purre og hvitløk i en stor gryte. Stek til løken er blank og myk.
Tilsett kraft, salat og erter.
Kok opp og la det småkoke i 15 minutter.
Ta gryten av varmen og ha i sukker og mynteblader.
Kjør suppen med en stavmikser til en glatt konsistens.
Hvis du vil ha litt mer kremet konsistens, tilsetter du en skvett fløte.
Server suppen rykende varm med krutonger, nyhøvlet parmesan, salt og pepper.
woman cooking

Bon appetit!

Ha olje, løk, purre og hvitløk i en stor gryte. Stek til løken er blank og myk.
Tilsett kraft, salat og erter.
Kok opp og la det småkoke i 15 minutter.
Ta gryten av varmen og ha i sukker og mynteblader.
Kjør suppen med en stavmikser til en glatt konsistens.
Hvis du vil ha litt mer kremet konsistens, tilsetter du en skvett fløte.
Server suppen rykende varm med krutonger, nyhøvlet parmesan, salt og pepper.
Finn flere oppskrifter:

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?