rask
vegetar

Grønn ertesuppe

30 min
Lagret av 151 brukere
Grønn ertesuppe
Foto: Tone Glamsland
Lagret av 151 brukere

Ingredienser

4
porsjoner
  • 2 ss olivenolje
  • 1 stk purreløk, i tynne skiver
  • 1 stk løk, finhakket
  • 1 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 l grønnsakskraft, eller kyllingkraft
  • 1 stk hjertesalat, finsnittet
  • 125 g erter, grønne
  • 1 ts sukker
  • 20 stk mynteblader
  • parmesan
  • salt og kvernet pepper
  • matfløte

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 2 ss olivenolje
  • 1 stk purreløk, i tynne skiver
  • 1 stk løk, finhakket
  • 1 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 l grønnsakskraft, eller kyllingkraft
  • 1 stk hjertesalat, finsnittet
  • 125 g erter, grønne
  • 1 ts sukker
  • 20 stk mynteblader
  • parmesan
  • salt og kvernet pepper
  • matfløte
Ha olje, løk, purre og hvitløk i en stor gryte. Stek til løken er blank og myk.
Tilsett kraft, salat og erter.
Kok opp og la det småkoke i 15 minutter.
Ta gryten av varmen og ha i sukker og mynteblader.
Kjør suppen med en stavmikser til en glatt konsistens.
Hvis du vil ha litt mer kremet konsistens, tilsetter du en skvett fløte.
Server suppen rykende varm med krutonger, nyhøvlet parmesan, salt og pepper.
woman cooking

Bon appetit!

Ha olje, løk, purre og hvitløk i en stor gryte. Stek til løken er blank og myk.
Tilsett kraft, salat og erter.
Kok opp og la det småkoke i 15 minutter.
Ta gryten av varmen og ha i sukker og mynteblader.
Kjør suppen med en stavmikser til en glatt konsistens.
Hvis du vil ha litt mer kremet konsistens, tilsetter du en skvett fløte.
Server suppen rykende varm med krutonger, nyhøvlet parmesan, salt og pepper.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?