Sterk og syrlig thaisuppe med reker

45 min
Lagret av 508 brukere
Thaisuppe med reker i mønstret bolle
Lagret av 508 brukere

Ingredienser

4
porsjoner
  • 2 l vann
  • 4 stk sitrongress
  • 40 g galangal, eller ingefær
  • 5 stk hvitløksfedd
  • 5 stk rød chili, små
  • 300 g sopp, kongeøsterssopp, sjampinjong eller aromasopp
  • 2 stk plommetomat, modne
  • 2 stk løk
  • 500 g kjempereker, rå
  • 10 ss fiskesaus
  • 1 ss palmesukker, eller sukker
  • koriander
  • 10 stykker kaffirlimeblader
  • 8 - 10 ss limesaft

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 2 l vann
  • 4 stk sitrongress
  • 40 g galangal, eller ingefær
  • 5 stk hvitløksfedd
  • 5 stk rød chili, små
  • 300 g sopp, kongeøsterssopp, sjampinjong eller aromasopp
  • 2 stk plommetomat, modne
  • 2 stk løk
  • 500 g kjempereker, rå
  • 10 ss fiskesaus
  • 1 ss palmesukker, eller sukker
  • koriander
  • 10 stykker kaffirlimeblader
  • 8 - 10 ss limesaft
Hell vannet i en mellomstor kasserolle og gi det et oppkok.
Fjern de aller ytterste grove bladene på sitrongresset. Knus den tykke delen lett med baksiden av kniven og skjær sitrongresset i grove biter. Skrap galangal med en teskje (skrap av alt skallet hvis du bruk ingefær) og skjær den i skiver. Knus hvitløkfeddene lett med bredsiden av kniven. Del chilien i to på langs, skrap vekk frøene hvis ønskelig (for mindre hete).
Ha sitrongress, galangal, limeblader, hvitløk og chili over i vannet. La det hele syde i ca. 10 minutter, halvveis under lokk.
Del soppen i grove biter, grovhakk tomatene og skjær løken i grove båter.
Ha grønnsakene over i kraften og la det småkoke i 3-4 minutter.
Tilsett rekene og la det hele syde i ca. ett minutt. Skru ned varmen og tilsett fiskesaus, limesaft og sukker. Smak deg frem til riktig balanse mellom salt og syrlig. Tilsett rikelig med hakket koriander før servering.
woman cooking

Bon appetit!

Hell vannet i en mellomstor kasserolle og gi det et oppkok.
Fjern de aller ytterste grove bladene på sitrongresset. Knus den tykke delen lett med baksiden av kniven og skjær sitrongresset i grove biter. Skrap galangal med en teskje (skrap av alt skallet hvis du bruk ingefær) og skjær den i skiver. Knus hvitløkfeddene lett med bredsiden av kniven. Del chilien i to på langs, skrap vekk frøene hvis ønskelig (for mindre hete).
Ha sitrongress, galangal, limeblader, hvitløk og chili over i vannet. La det hele syde i ca. 10 minutter, halvveis under lokk.
Del soppen i grove biter, grovhakk tomatene og skjær løken i grove båter.
Ha grønnsakene over i kraften og la det småkoke i 3-4 minutter.
Tilsett rekene og la det hele syde i ca. ett minutt. Skru ned varmen og tilsett fiskesaus, limesaft og sukker. Smak deg frem til riktig balanse mellom salt og syrlig. Tilsett rikelig med hakket koriander før servering.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?