Sterk og syrlig thaisuppe med reker
Denne thaisuppen er proppfull av gode, thailandske smaker som galangal, chili, hvitløk og fiskesaus. Serveres nykokt og varm - med masse frisk koriander.
Tips: Galangal kan erstattes med ingefær selv om smaken ikke er helt den samme.
Kaffirlimeblader har en nydelig lime- og sitrusaroma som gir en markant smak og dybde til retten. Det heter seg at revet limeskall kan være en erstatning, men opplevelsen blir en helt annen med limeblader.
Palmesukker blir laget av palmeblomsten og har ingenting med palmeolje å gjøre. Palmesukker er ikke fullt så søtt som vanlig sukker og har en mild karamellsmak, det kan erstattes med rørsukker eller brunt sukker.
Denne thaisuppen er proppfull av gode, thailandske smaker som galangal, chili, hvitløk og fiskesaus. Serveres nykokt og varm - med masse frisk koriander.
Tips: Galangal kan erstattes med ingefær selv om smaken ikke er helt den samme.
Kaffirlimeblader har en nydelig lime- og sitrusaroma som gir en markant smak og dybde til retten. Det heter seg at revet limeskall kan være en erstatning, men opplevelsen blir en helt annen med limeblader.
Palmesukker blir laget av palmeblomsten og har ingenting med palmeolje å gjøre. Palmesukker er ikke fullt så søtt som vanlig sukker og har en mild karamellsmak, det kan erstattes med rørsukker eller brunt sukker.
Ingredienser
- 2 l vann
- 4 stk sitrongress
- 40 g galangal, eller ingefær
- 5 stk hvitløksfedd
- 5 stk rød chili, små
- 300 g sopp, kongeøsterssopp, sjampinjong eller aromasopp
- 2 stk plommetomat, modne
- 2 stk løk
- 500 g kjempereker, rå
- 10 ss fiskesaus
- 1 ss palmesukker, eller sukker
- koriander
- 10 stykker kaffirlimeblader
- 8 - 10 ss limesaft
Slik gjør du:
- 2 l vann
- 4 stk sitrongress
- 40 g galangal, eller ingefær
- 5 stk hvitløksfedd
- 5 stk rød chili, små
- 300 g sopp, kongeøsterssopp, sjampinjong eller aromasopp
- 2 stk plommetomat, modne
- 2 stk løk
- 500 g kjempereker, rå
- 10 ss fiskesaus
- 1 ss palmesukker, eller sukker
- koriander
- 10 stykker kaffirlimeblader
- 8 - 10 ss limesaft
