Italiensk bondesuppe med pølser og bacon

60 min

Denne enkle og rustikke suppen er inspirert av de klassiske bondesuppene fra Toscana. Suppen er lett, men likevel mettende. Siden suppen er kraftbasert er det viktig å bruke en god kvalitetskraft. 

420 har lagret denne
Italiensk bondesuppe med pølser og bacon

Denne enkle og rustikke suppen er inspirert av de klassiske bondesuppene fra Toscana. Suppen er lett, men likevel mettende. Siden suppen er kraftbasert er det viktig å bruke en god kvalitetskraft. 

420 har lagret denne
6
porsjoner
  • 1 stk løk
  • 1 stk fennikel
  • 4 stilker stangselleri
  • 4 fedd hvitløk
  • 200 g bacon, eller flesk/lardo
  • 10 stykker salvieblader
  • 1 l kyllingkraft
  • 1 l vann
  • 400 g småpoteter
  • 1 pakke grønnkål, eller svartkål
  • 1 stk sitron, helst økologisk!
  • 1 boks hvite bønner
  • 150 g parmesan
  • 4 stykker kjøttpølse
  • salt og kvernet pepper, smak til!
  • 1 håndfull kjørvel, til topping
Unngå at skjermen går i dvale
  • 1 stk løk
  • 1 stk fennikel
  • 4 stilker stangselleri
  • 4 fedd hvitløk
  • 200 g bacon, eller flesk/lardo
  • 10 stykker salvieblader
  • 1 l kyllingkraft
  • 1 l vann
  • 400 g småpoteter
  • 1 pakke grønnkål, eller svartkål
  • 1 stk sitron, helst økologisk!
  • 1 boks hvite bønner
  • 150 g parmesan
  • 4 stykker kjøttpølse
  • salt og kvernet pepper, smak til!
  • 1 håndfull kjørvel, til topping
Start med å kutte bacon, sideflesk eller lardo i tynne strimler. Fres i bunnen av en stor gryte. Bruk eventuelt litt smør eller olje. Tilsett salviebladene og rør rundt.
Finhakk løk, hvitløk og fennikel. Kutt stangsellerien i tynne skiver. Ha grønnsakene over i gryta og stek i ca 5 minutter.
Finhakk løk, hvitløk og fennikel. Kutt stangsellerien i tynne skiver. Ha grønnsakene over i gryta og stek i ca 5 minutter.
Del potetene i passelige biter og ha over i gryta. Hell på kyllingkraft og vann og la det koke opp. Skru så ned temperaturen og la gryta stå og småputre i 20-30 minutter.
Del potetene i passelige biter og ha over i gryta. Hell på kyllingkraft og vann og la det koke opp. Skru så ned temperaturen og la gryta stå og småputre i 20-30 minutter.
Riv skallet på sitronen på en fin rasp. Bruk aller helst økologisk sitron. Del så sitronen i to og skvis saften over i suppen. Rasp parmesanen over i suppen og rør godt rundt. Spar gjerne litt ost til topping!
Kutt pølsene i mindre biter og ha i suppa mot slutten av koketiden. Bruker du hermetiske bønner tilsetter du dem helt til slutt. Om du heller vil bruke tørkede bønner må du bløtlegge disse over natten og koke suppen litt lenger til bønnene er møre.
Vask kålen godt, og riv bladene fra stilken. Kutt bladene i mindre biter og tilsett i suppa helt til slutt. Kålen trenger ikke varmebehandles mer enn et minutt.
Vask kålen godt, og riv bladene fra stilken. Kutt bladene i mindre biter og tilsett i suppa helt til slutt. Kålen trenger ikke varmebehandles mer enn et minutt.
Smak til med salt og pepper til slutt. Saltmengde avhenger av hvor salt kraften og pølsene er. Topp gjerne med litt ekstra ost og friske urter. Min favoritt er kjørvel. Persille passer også godt! Server med focaccia eller landbrød. 



Ønsker du en enda fyldigere suppe kan du også tilsette litt revet kylling i suppen, eller for eksempel koke kyllinglår i suppen. Da blir de ekstra gode og smakfulle. Beregn 30-40 minutter koketid.
Smak til med salt og pepper til slutt. Saltmengde avhenger av hvor salt kraften og pølsene er. Topp gjerne med litt ekstra ost og friske urter. Min favoritt er kjørvel. Persille passer også godt! Server med focaccia eller landbrød. 

 

 

 

 Ønsker du en enda fyldigere suppe kan du også tilsette litt revet kylling i suppen, eller for eksempel koke kyllinglår i suppen. Da blir de ekstra gode og smakfulle. Beregn 30-40 minutter koketid.
woman cooking

Bon appetit!

Start med å kutte bacon, sideflesk eller lardo i tynne strimler. Fres i bunnen av en stor gryte. Bruk eventuelt litt smør eller olje. Tilsett salviebladene og rør rundt.
Finhakk løk, hvitløk og fennikel. Kutt stangsellerien i tynne skiver. Ha grønnsakene over i gryta og stek i ca 5 minutter.
Finhakk løk, hvitløk og fennikel. Kutt stangsellerien i tynne skiver. Ha grønnsakene over i gryta og stek i ca 5 minutter.
Del potetene i passelige biter og ha over i gryta. Hell på kyllingkraft og vann og la det koke opp. Skru så ned temperaturen og la gryta stå og småputre i 20-30 minutter.
Del potetene i passelige biter og ha over i gryta. Hell på kyllingkraft og vann og la det koke opp. Skru så ned temperaturen og la gryta stå og småputre i 20-30 minutter.
Riv skallet på sitronen på en fin rasp. Bruk aller helst økologisk sitron. Del så sitronen i to og skvis saften over i suppen. Rasp parmesanen over i suppen og rør godt rundt. Spar gjerne litt ost til topping!
Kutt pølsene i mindre biter og ha i suppa mot slutten av koketiden. Bruker du hermetiske bønner tilsetter du dem helt til slutt. Om du heller vil bruke tørkede bønner må du bløtlegge disse over natten og koke suppen litt lenger til bønnene er møre.
Vask kålen godt, og riv bladene fra stilken. Kutt bladene i mindre biter og tilsett i suppa helt til slutt. Kålen trenger ikke varmebehandles mer enn et minutt.
Vask kålen godt, og riv bladene fra stilken. Kutt bladene i mindre biter og tilsett i suppa helt til slutt. Kålen trenger ikke varmebehandles mer enn et minutt.
Smak til med salt og pepper til slutt. Saltmengde avhenger av hvor salt kraften og pølsene er. Topp gjerne med litt ekstra ost og friske urter. Min favoritt er kjørvel. Persille passer også godt! Server med focaccia eller landbrød. 



Ønsker du en enda fyldigere suppe kan du også tilsette litt revet kylling i suppen, eller for eksempel koke kyllinglår i suppen. Da blir de ekstra gode og smakfulle. Beregn 30-40 minutter koketid.
Smak til med salt og pepper til slutt. Saltmengde avhenger av hvor salt kraften og pølsene er. Topp gjerne med litt ekstra ost og friske urter. Min favoritt er kjørvel. Persille passer også godt! Server med focaccia eller landbrød. 

 

 

 

 Ønsker du en enda fyldigere suppe kan du også tilsette litt revet kylling i suppen, eller for eksempel koke kyllinglår i suppen. Da blir de ekstra gode og smakfulle. Beregn 30-40 minutter koketid.
Finn flere oppskrifter:

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?