Enkel thaisuppe med kylling og kokosmelk

45 min

Nydelig varmende suppe med masse smak.

- Thaimat er det beste jeg får og Gaeng Phed gai er en stor favoritt. Hvis jeg måtte velge en rett jeg skulle kokkelert med bind for øynene hadde det blitt denne. Lagd utrolig mange ganger både til hverdag og fest. Suppen finnes i mange varianter men hovedingrediensene er de samme; kokosmelk, red curry paste, fiskesaus, sitrongress og limeblad, forteller matblogger Silje Feiring som står bak oppskriften.

- Jeg har funnet en balanse i smaker og ingredienser som fungerer veldig godt. Her er min variant av denne fantastisk og smakfulle thaisuppen.

Lag litt ekstra, så har du knallgod middag til flere dager. Husk å smake deg frem underveis.

Oppskrift av Silje Feiring/Spoon.no

4943 har lagret denne
Thaisuppe med kylling og kokos i hvit skål

Nydelig varmende suppe med masse smak.

- Thaimat er det beste jeg får og Gaeng Phed gai er en stor favoritt. Hvis jeg måtte velge en rett jeg skulle kokkelert med bind for øynene hadde det blitt denne. Lagd utrolig mange ganger både til hverdag og fest. Suppen finnes i mange varianter men hovedingrediensene er de samme; kokosmelk, red curry paste, fiskesaus, sitrongress og limeblad, forteller matblogger Silje Feiring som står bak oppskriften.

- Jeg har funnet en balanse i smaker og ingredienser som fungerer veldig godt. Her er min variant av denne fantastisk og smakfulle thaisuppen.

Lag litt ekstra, så har du knallgod middag til flere dager. Husk å smake deg frem underveis.

Oppskrift av Silje Feiring/Spoon.no

4943 har lagret denne
4
porsjoner
  • 4 stk kyllingfilet
  • 1 stk rød chili, finhakket
  • 3 stk hvitløksfedd, finhakket
  • 0.5 dl olje, til steking
  • 1 dl vann
  • 4 ss red currypaste, etter smak
  • 3 bokser kokosmelk
  • 2 ss fiskesaus, mengde etter smak
  • 3 stilker sitrongress, kuttet i fire
  • 4 stk limeblader
  • 1 håndfull thai basilikum, hakket
  • 1 håndfull brekkbønner, delt i to
  • 0.5 stk paprika, skivet
  • 1 håndfull sopp
  • 2 stk aubergine, delt i 4
Unngå at skjermen går i dvale
  • 4 stk kyllingfilet
  • 1 stk rød chili, finhakket
  • 3 stk hvitløksfedd, finhakket
  • 0.5 dl olje, til steking
  • 1 dl vann
  • 4 ss red currypaste, etter smak
  • 3 bokser kokosmelk
  • 2 ss fiskesaus, mengde etter smak
  • 3 stilker sitrongress, kuttet i fire
  • 4 stk limeblader
  • 1 håndfull thai basilikum, hakket
  • 1 håndfull brekkbønner, delt i to
  • 0.5 stk paprika, skivet
  • 1 håndfull sopp
  • 2 stk aubergine, delt i 4
Skjær kyllingfilene i tynne skiver. Finhakk chili og hvitløk, del paprika i skiver, sitrongress og aubergin i fire, bønnene og sopp i to. Fres hvitløk og chili raskt i olje i en stor gryte. Ha kyllingen, og stek i noen minutter. Ha over vann og 1 ss currypaste.
Tilsett kokosmelk, fiskesaus, limeblader, sitrongress, 2 ss currypaste og småkok i 20 min. Legg så i resten av grønnsakene. Småkok i 10 minutter og smak deg frem med fiskesaus og eventuellt mer currypaste.
Server gjerne med ris eller risnudler til.
woman cooking

Bon appetit!

Skjær kyllingfilene i tynne skiver. Finhakk chili og hvitløk, del paprika i skiver, sitrongress og aubergin i fire, bønnene og sopp i to. Fres hvitløk og chili raskt i olje i en stor gryte. Ha kyllingen, og stek i noen minutter. Ha over vann og 1 ss currypaste.
Tilsett kokosmelk, fiskesaus, limeblader, sitrongress, 2 ss currypaste og småkok i 20 min. Legg så i resten av grønnsakene. Småkok i 10 minutter og smak deg frem med fiskesaus og eventuellt mer currypaste.
Server gjerne med ris eller risnudler til.

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?