Enkel thaisuppe med kylling og kokosmelk
Nydelig varmende suppe med masse smak.
- Thaimat er det beste jeg får og Gaeng Phed gai er en stor favoritt. Hvis jeg måtte velge en rett jeg skulle kokkelert med bind for øynene hadde det blitt denne. Lagd utrolig mange ganger både til hverdag og fest. Suppen finnes i mange varianter men hovedingrediensene er de samme; kokosmelk, red curry paste, fiskesaus, sitrongress og limeblad, forteller matblogger Silje Feiring som står bak oppskriften.
- Jeg har funnet en balanse i smaker og ingredienser som fungerer veldig godt. Her er min variant av denne fantastisk og smakfulle thaisuppen.
Lag litt ekstra, så har du knallgod middag til flere dager. Husk å smake deg frem underveis.
Oppskrift av Silje Feiring/Spoon.no
Nydelig varmende suppe med masse smak.
- Thaimat er det beste jeg får og Gaeng Phed gai er en stor favoritt. Hvis jeg måtte velge en rett jeg skulle kokkelert med bind for øynene hadde det blitt denne. Lagd utrolig mange ganger både til hverdag og fest. Suppen finnes i mange varianter men hovedingrediensene er de samme; kokosmelk, red curry paste, fiskesaus, sitrongress og limeblad, forteller matblogger Silje Feiring som står bak oppskriften.
- Jeg har funnet en balanse i smaker og ingredienser som fungerer veldig godt. Her er min variant av denne fantastisk og smakfulle thaisuppen.
Lag litt ekstra, så har du knallgod middag til flere dager. Husk å smake deg frem underveis.
Oppskrift av Silje Feiring/Spoon.no
- 4 stk kyllingfilet
- 1 stk rød chili, finhakket
- 3 stk hvitløksfedd, finhakket
- 0.5 dl olje, til steking
- 1 dl vann
- 4 ss red currypaste, etter smak
- 3 bokser kokosmelk
- 2 ss fiskesaus, mengde etter smak
- 3 stilker sitrongress, kuttet i fire
- 4 stk limeblader
- 1 håndfull thai basilikum, hakket
- 1 håndfull brekkbønner, delt i to
- 0.5 stk paprika, skivet
- 1 håndfull sopp
- 2 stk aubergine, delt i 4
- 4 stk kyllingfilet
- 1 stk rød chili, finhakket
- 3 stk hvitløksfedd, finhakket
- 0.5 dl olje, til steking
- 1 dl vann
- 4 ss red currypaste, etter smak
- 3 bokser kokosmelk
- 2 ss fiskesaus, mengde etter smak
- 3 stilker sitrongress, kuttet i fire
- 4 stk limeblader
- 1 håndfull thai basilikum, hakket
- 1 håndfull brekkbønner, delt i to
- 0.5 stk paprika, skivet
- 1 håndfull sopp
- 2 stk aubergine, delt i 4
