rask
Enkel fiskesuppe
30 min
Her er oppskriften på en enkel og sunn fiskesuppe med fiskeboller og reker. Som også faller i smak hos de små.
Med godt brød, friske urter, reker og en klatt rømme blir dette en kjempegod og enkel suppe.
1661 har lagret denne
Her er oppskriften på en enkel og sunn fiskesuppe med fiskeboller og reker. Som også faller i smak hos de små.
Med godt brød, friske urter, reker og en klatt rømme blir dette en kjempegod og enkel suppe.
1661 har lagret denne
4
porsjoner
- 2 stk gulrøtter, store
- 2 stilker stangselleri
- 1 stk purreløk
- rapsolje, til steking
- 5 dl fiskebuljong, evt. grønnsaksbuljong
- 2 stk mandelpotet
- 1 pakke fiskeboller, i kraft (500 g)
- 3 ss helrømme
- 100 g erter, frosne
- 20 stk reker, ca
- gressløk
- dill
Unngå at skjermen går i dvale
- 2 stk gulrøtter, store
- 2 stilker stangselleri
- 1 stk purreløk
- rapsolje, til steking
- 5 dl fiskebuljong, evt. grønnsaksbuljong
- 2 stk mandelpotet
- 1 pakke fiskeboller, i kraft (500 g)
- 3 ss helrømme
- 100 g erter, frosne
- 20 stk reker, ca
- gressløk
- dill
Vask og skrell grønnsakene. Kutt gulrøttene og stangsellerien i små terninger. Skjær den hvite delen av purreløken i skiver.
Ha rapsolje i en stor panne. Surr gulrøttene og stangsellerien i 10 minutter på svak–middels varm. Ha i purreløken og surr videre i 5 minutter.
Del fiskebollene i to. Ha i fiskebollene, krafta av fiskeboller (ca. 2 dl) og fiskebuljongen.
Mens krafta koker opp, skjærer du potetene i biter og har i. Kok i 15 minutter.
Mens suppa koker, rensker du rekene.
De siste 5 minuttene av koketida har du i erter og rømme (og fisk, hvis du bruker det).
Ta panna av plata. Smak til med salt og pepper, og ha i reker, finhakket dill og gressløk som du klipper med saks.
P.S. Denne suppa er ikke tyknet med jevning. La gjerne suppa stå i 10 minutter, da vil rømmen tykne suppa litt. Jo mer rømme, jo tykkere suppe.

Bon appetit!
Vask og skrell grønnsakene. Kutt gulrøttene og stangsellerien i små terninger. Skjær den hvite delen av purreløken i skiver.
Ha rapsolje i en stor panne. Surr gulrøttene og stangsellerien i 10 minutter på svak–middels varm. Ha i purreløken og surr videre i 5 minutter.
Del fiskebollene i to. Ha i fiskebollene, krafta av fiskeboller (ca. 2 dl) og fiskebuljongen.
Mens krafta koker opp, skjærer du potetene i biter og har i. Kok i 15 minutter.
Mens suppa koker, rensker du rekene.
De siste 5 minuttene av koketida har du i erter og rømme (og fisk, hvis du bruker det).
Ta panna av plata. Smak til med salt og pepper, og ha i reker, finhakket dill og gressløk som du klipper med saks.
P.S. Denne suppa er ikke tyknet med jevning. La gjerne suppa stå i 10 minutter, da vil rømmen tykne suppa litt. Jo mer rømme, jo tykkere suppe.