rask

Enkel fiskesuppe

30 min

Her er oppskriften på en enkel og sunn fiskesuppe med fiskeboller og reker. Som også faller i smak hos de små.

Med godt brød, friske urter, reker og en klatt rømme blir dette en kjempegod og enkel suppe.

1661 har lagret denne
Enkel fiskesuppe i hvit skål

Her er oppskriften på en enkel og sunn fiskesuppe med fiskeboller og reker. Som også faller i smak hos de små.

Med godt brød, friske urter, reker og en klatt rømme blir dette en kjempegod og enkel suppe.

1661 har lagret denne
4
porsjoner
  • 2 stk gulrøtter, store
  • 2 stilker stangselleri
  • 1 stk purreløk
  • rapsolje, til steking
  • 5 dl fiskebuljong, evt. grønnsaksbuljong
  • 2 stk mandelpotet
  • 1 pakke fiskeboller, i kraft (500 g)
  • 3 ss helrømme
  • 100 g erter, frosne
  • 20 stk reker, ca
  • gressløk
  • dill
Unngå at skjermen går i dvale
  • 2 stk gulrøtter, store
  • 2 stilker stangselleri
  • 1 stk purreløk
  • rapsolje, til steking
  • 5 dl fiskebuljong, evt. grønnsaksbuljong
  • 2 stk mandelpotet
  • 1 pakke fiskeboller, i kraft (500 g)
  • 3 ss helrømme
  • 100 g erter, frosne
  • 20 stk reker, ca
  • gressløk
  • dill
Vask og skrell grønnsakene. Kutt gulrøttene og stangsellerien i små terninger. Skjær den hvite delen av purreløken i skiver.
Ha rapsolje i en stor panne. Surr gulrøttene og stangsellerien i 10 minutter på svak–middels varm. Ha i purreløken og surr videre i 5 minutter.
Del fiskebollene i to. Ha i fiskebollene, krafta av fiskeboller (ca. 2 dl) og fiskebuljongen.
Mens krafta koker opp, skjærer du potetene i biter og har i. Kok i 15 minutter.
Mens suppa koker, rensker du rekene.
De siste 5 minuttene av koketida har du i erter og rømme (og fisk, hvis du bruker det).
Ta panna av plata. Smak til med salt og pepper, og ha i reker, finhakket dill og gressløk som du klipper med saks.
P.S. Denne suppa er ikke tyknet med jevning. La gjerne suppa stå i 10 minutter, da vil rømmen tykne suppa litt. Jo mer rømme, jo tykkere suppe.
woman cooking

Bon appetit!

Vask og skrell grønnsakene. Kutt gulrøttene og stangsellerien i små terninger. Skjær den hvite delen av purreløken i skiver.
Ha rapsolje i en stor panne. Surr gulrøttene og stangsellerien i 10 minutter på svak–middels varm. Ha i purreløken og surr videre i 5 minutter.
Del fiskebollene i to. Ha i fiskebollene, krafta av fiskeboller (ca. 2 dl) og fiskebuljongen.
Mens krafta koker opp, skjærer du potetene i biter og har i. Kok i 15 minutter.
Mens suppa koker, rensker du rekene.
De siste 5 minuttene av koketida har du i erter og rømme (og fisk, hvis du bruker det).
Ta panna av plata. Smak til med salt og pepper, og ha i reker, finhakket dill og gressløk som du klipper med saks.
P.S. Denne suppa er ikke tyknet med jevning. La gjerne suppa stå i 10 minutter, da vil rømmen tykne suppa litt. Jo mer rømme, jo tykkere suppe.
Finn flere oppskrifter:

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?