Til hovedinnhold

Gulasjsuppe

1 h 30 min

Gulasjsuppe er en varmende og mettende ungarsk suppe som lages med oksekjøtt, tomater og poteter. Det er paprikapulver som gir suppen den karakteristiske smaken. Server gjerne suppen rett fra gryten.

Lagret av 328 brukere
Gulasjsuppe i svart dyp tallerken

Gulasjsuppe er en varmende og mettende ungarsk suppe som lages med oksekjøtt, tomater og poteter. Det er paprikapulver som gir suppen den karakteristiske smaken. Server gjerne suppen rett fra gryten.

Lagret av 328 brukere

Ingredienser

4
porsjoner
  • 800 g høyrygg, av okse
  • 2 stk løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 ss paprikapulver
  • 1 ts chilipulver
  • 1 ts karve
  • 1 boks hermetiske tomater
  • 2 stk rød paprika
  • 1 stk grønn paprika
  • 5 stk poteter, kokefaste
  • salt og kvernet pepper
  • olje, eller smør
  • bladpersille

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 800 g høyrygg, av okse
  • 2 stk løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 ss paprikapulver
  • 1 ts chilipulver
  • 1 ts karve
  • 1 boks hermetiske tomater
  • 2 stk rød paprika
  • 1 stk grønn paprika
  • 5 stk poteter, kokefaste
  • salt og kvernet pepper
  • olje, eller smør
  • bladpersille
Skjær kjøttet i 2x2 cm store terninger. Skjær løken i grove biter og finhakk hvitløken. Rens og skjær paprikaen i grove biter.
Brun kjøttet i olje i en gryte eller lignende (- brun helst i to omganger så ikke gryta blir avkjølt og kjøttet begynner å koke). Krydre godt med salt og kvernet pepper. Legg kjøttet til side så lenge.
Ha en god klatt smør i gryta og brun løken under omrøring. Tilsett hvitløk, paprikapulver, chili og karve og la det frese videre under omrøring til løken begynner å mykne.
Ha kjøttet tilbake i gryta sammen med tomater, kraft og urter. Kok opp, la det hele putre/småkoke en times tid. Tilsett paprika og la det småkoke videre til kjøttet er mørt.
Skrell og skjær potetene i jevne biter. Tilsett potetene og la det hele putre videre til potetene er helt møre. Juster smaken med salt og pepper hvis nødvendig.
woman cooking

Bon appetit!

Skjær kjøttet i 2x2 cm store terninger. Skjær løken i grove biter og finhakk hvitløken. Rens og skjær paprikaen i grove biter.
Brun kjøttet i olje i en gryte eller lignende (- brun helst i to omganger så ikke gryta blir avkjølt og kjøttet begynner å koke). Krydre godt med salt og kvernet pepper. Legg kjøttet til side så lenge.
Ha en god klatt smør i gryta og brun løken under omrøring. Tilsett hvitløk, paprikapulver, chili og karve og la det frese videre under omrøring til løken begynner å mykne.
Ha kjøttet tilbake i gryta sammen med tomater, kraft og urter. Kok opp, la det hele putre/småkoke en times tid. Tilsett paprika og la det småkoke videre til kjøttet er mørt.
Skrell og skjær potetene i jevne biter. Tilsett potetene og la det hele putre videre til potetene er helt møre. Juster smaken med salt og pepper hvis nødvendig.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?