vegetar
Minestronesuppe
45 min
En minestronesuppe, proppfull av grønnsaker, er en rett det er lett og like. Spesielt med litt ekstra parmesan på toppen.
Om du ønsker å lage suppen vegetarisk, bruker du grønnsaksbuljong.
3383 har lagret denne
En minestronesuppe, proppfull av grønnsaker, er en rett det er lett og like. Spesielt med litt ekstra parmesan på toppen.
Om du ønsker å lage suppen vegetarisk, bruker du grønnsaksbuljong.
3383 har lagret denne
Ingredienser
4
porsjoner
Tomatsuppe
- 1 stk løk
- 2 fedd hvitløk
- 2 - 3 stykker gulrøtter
- 2 - 3 stykker stangselleri, stilker
- 1 kvast rosmarin, eller timian (fyldig stilk).
- 0.5 stk brokkoli
- 50 - 100 g grønnkål, eller sortkål, grovt snittet
- 1 boks tomater, knuste
- 4 stykker plommetomat, eller klasetomater, grovhakket
- 6 dl kjøttkraft, eller grønnsaksbuljong (mild)
- 1 boks hvite bønner, kokte
- 50 g pasta, i små biter
- 0.5 dl olivenolje
- 1 salt og kvernet pepper
- 1 basilikum, til servering
- 1 parmesan, til servering
Slik gjør du:
Unngå at skjermen går i dvale
Tomatsuppe
- 1 stk løk
- 2 fedd hvitløk
- 2 - 3 stykker gulrøtter
- 2 - 3 stykker stangselleri, stilker
- 1 kvast rosmarin, eller timian (fyldig stilk).
- 0.5 stk brokkoli
- 50 - 100 g grønnkål, eller sortkål, grovt snittet
- 1 boks tomater, knuste
- 4 stykker plommetomat, eller klasetomater, grovhakket
- 6 dl kjøttkraft, eller grønnsaksbuljong (mild)
- 1 boks hvite bønner, kokte
- 50 g pasta, i små biter
- 0.5 dl olivenolje
- 1 salt og kvernet pepper
- 1 basilikum, til servering
- 1 parmesan, til servering
Finhakk løk og hvitløk. Skjær gulrøtter og selleri i små biter. Del brokkoli i små buketter. Stilken kan skrelles og skjæres i tynne skiver.
Varm oljen i en kasserolle. Fres løk, hvitløk, gulrøtter og stangselleri. La det surre til grønnsakene blir møre, men de skal ikke få farge.
Tilsett knuste og grovhakkede tomater og rosmarin. Kok opp og la det småkoke med lokket halvveis på i ca. 10 minutter.
Hell i kraft og rør inn pasta. La suppen småkoke under lokk i ca. 15 minutter, eller til pastaen er «al dente».
La kålen og bønnene få koke med de siste 5 minuttene, og la brokkolibukettene få være med helt mot slutten.
Smak til med salt og pepper. Server med revet parmesan, grovhakket basilikum og godt brød.

Bon appetit!
Finhakk løk og hvitløk. Skjær gulrøtter og selleri i små biter. Del brokkoli i små buketter. Stilken kan skrelles og skjæres i tynne skiver.
Varm oljen i en kasserolle. Fres løk, hvitløk, gulrøtter og stangselleri. La det surre til grønnsakene blir møre, men de skal ikke få farge.
Tilsett knuste og grovhakkede tomater og rosmarin. Kok opp og la det småkoke med lokket halvveis på i ca. 10 minutter.
Hell i kraft og rør inn pasta. La suppen småkoke under lokk i ca. 15 minutter, eller til pastaen er «al dente».
La kålen og bønnene få koke med de siste 5 minuttene, og la brokkolibukettene få være med helt mot slutten.
Smak til med salt og pepper. Server med revet parmesan, grovhakket basilikum og godt brød.
Finn flere oppskrifter:
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.