Gresskarsuppe med blåskjell

45 min
58 har lagret denne
gresskarsuppe med blåskjell i hvit skål
58 har lagret denne
4
porsjoner
  • 1 kg flaskegresskar, skrelt og skåret i båter
  • 1 stk løk, hakket
  • 3 stk hvitløksfedd
  • 100 g sellerirot, skrelt og skåret i terninger
  • 1 stk søtpotet, skrelt og skåret i terninger
  • 0.25 ts harissa
  • 1 ts ingefær, finrevet
  • 0.5 ts spisskummen
  • 1 stk sitron, saften
  • 1.2 l grønnsaksbuljong
  • 1 kg blåskjell
  • friske urter, persille og koriander
  • salt og kvernet pepper
Unngå at skjermen går i dvale
  • 1 kg flaskegresskar, skrelt og skåret i båter
  • 1 stk løk, hakket
  • 3 stk hvitløksfedd
  • 100 g sellerirot, skrelt og skåret i terninger
  • 1 stk søtpotet, skrelt og skåret i terninger
  • 0.25 ts harissa
  • 1 ts ingefær, finrevet
  • 0.5 ts spisskummen
  • 1 stk sitron, saften
  • 1.2 l grønnsaksbuljong
  • 1 kg blåskjell
  • friske urter, persille og koriander
  • salt og kvernet pepper
Ha olje i en stor kjele på medium varme. Ha i løk og hvitløk og stek til løken er blank og myk.
Rør inn ingefær og spisskummen. Tilsett gresskar, selleri, persillerot, søtpotet og buljong og kok opp. La grønnsakene småkoke i 20 minutter. Bruk en stavmikser eller blender og kjør grønnsakene til en jevn, kremet suppe.
Ha blåskjell i en gryte med en desiliter vann. Kok opp under lokk og la dem koke til blåskjellene har åpnet seg. Sil av blåskjell kraften og bland den i gresskarsuppen. Spe eventuelt med mer vann om den er for tykk. Gi suppen et nytt oppkok og smak til med sitronsaft, salt og pepper. 
Rens blåskjellene og server suppen i skåler med blåskjell hakket persille eller koriander.
woman cooking

Bon appetit!

Ha olje i en stor kjele på medium varme. Ha i løk og hvitløk og stek til løken er blank og myk.
Rør inn ingefær og spisskummen. Tilsett gresskar, selleri, persillerot, søtpotet og buljong og kok opp. La grønnsakene småkoke i 20 minutter. Bruk en stavmikser eller blender og kjør grønnsakene til en jevn, kremet suppe.
Ha blåskjell i en gryte med en desiliter vann. Kok opp under lokk og la dem koke til blåskjellene har åpnet seg. Sil av blåskjell kraften og bland den i gresskarsuppen. Spe eventuelt med mer vann om den er for tykk. Gi suppen et nytt oppkok og smak til med sitronsaft, salt og pepper. 
Rens blåskjellene og server suppen i skåler med blåskjell hakket persille eller koriander.
Finn flere oppskrifter:

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?