Kremet soppsuppe
En fyldig soppsuppe er proppfull av smak og er dessuten en glitrende måte å bruke opp eventuell mindre pene sopper på.
I denne soppsuppe-oppskriften har jeg rundet den av med fløte, men både crème fraîche eller en god skje mascarpone kan brukes med stort hell. Litt revet parmesan til servering er heller ikke å forakte.
Tips: En dråpe eller to med soppolje eller trøffelolje i suppen rett før servering høyner smaken. Kjør suppen med en stavmikser rett før servering, da blir den ekstra luftig.
En fyldig soppsuppe er proppfull av smak og er dessuten en glitrende måte å bruke opp eventuell mindre pene sopper på.
I denne soppsuppe-oppskriften har jeg rundet den av med fløte, men både crème fraîche eller en god skje mascarpone kan brukes med stort hell. Litt revet parmesan til servering er heller ikke å forakte.
Tips: En dråpe eller to med soppolje eller trøffelolje i suppen rett før servering høyner smaken. Kjør suppen med en stavmikser rett før servering, da blir den ekstra luftig.
- 500 g sopp, renset
- 2 stk sjalottløk
- 2 stk hvitløksfedd
- 7 dl kyllingkraft, eller grønnsakskraft
- 3 dl fløte
- 4 ts ramsløkpuré, eller pesto
- friske urter, gressløk, timian, kjørvel eller persille
- salt og kvernet pepper
- sitron
- 500 g sopp, renset
- 2 stk sjalottløk
- 2 stk hvitløksfedd
- 7 dl kyllingkraft, eller grønnsakskraft
- 3 dl fløte
- 4 ts ramsløkpuré, eller pesto
- friske urter, gressløk, timian, kjørvel eller persille
- salt og kvernet pepper
- sitron
