Blomkålsuppe med bacon
Blomkålsuppe minner matblogger Trine Sandberg om barndommens somre. I sin kokebok «Trines mat 2» har hun pimpet opp barndommens blomkålsuppe ved å toppe med purre og sprøstekt bacon.
Baconet kan eventuelt erstattes med sprøstekt spekeskinke eller chorizo.
Hun tipser også om at hvis du ønsker en vegetarisk blomkålsuppe kan du sløyfe baconet, og eventuelt tilsette noen ristede gresskarkjerner over garnityret. Kyllingbuljongen erstattes med grønnsaksbuljong.
Oppskriften er hentet fra kokeboken «Trines mat 2».
Blomkålsuppe minner matblogger Trine Sandberg om barndommens somre. I sin kokebok «Trines mat 2» har hun pimpet opp barndommens blomkålsuppe ved å toppe med purre og sprøstekt bacon.
Baconet kan eventuelt erstattes med sprøstekt spekeskinke eller chorizo.
Hun tipser også om at hvis du ønsker en vegetarisk blomkålsuppe kan du sløyfe baconet, og eventuelt tilsette noen ristede gresskarkjerner over garnityret. Kyllingbuljongen erstattes med grønnsaksbuljong.
Oppskriften er hentet fra kokeboken «Trines mat 2».
Ingredienser
- 750 g blomkål
- 1 stk løk
- 9 dl kyllingkraft, buljong eller utblandet fond
- 2.5 dl melk
- 2 ss crème fraîche, eller rømme
- 0.5 stk purreløk, strimlet
- 200 g bacon, strimlet
- salt og kvernet pepper
- persille, finhakket
Slik gjør du:
- 750 g blomkål
- 1 stk løk
- 9 dl kyllingkraft, buljong eller utblandet fond
- 2.5 dl melk
- 2 ss crème fraîche, eller rømme
- 0.5 stk purreløk, strimlet
- 200 g bacon, strimlet
- salt og kvernet pepper
- persille, finhakket
