Til hovedinnhold

Tonkotsu ramen: Nudler med fyldig kjøttkraft

15 h 30 min

Ramen, eller nudler, er i vinden som aldri før - og bra er det, for nudelsuppe er kjempegodt.
Det finnes fire undergrupper ramen, deriblant tonkotsu som lages på svineknoke. Det tar litt tid å lage denne retten, men ta oss på ordet når vi sier det er verdt det. Denne oppskriften gir cirka to liter ferdig kraft.
Oppskrift og bilde er hentet fra matbloggen Mummy, I Can Cook.

Lagret av 124 brukere
Tonkotsu ramen: Nudler med fyldig kjøttkraft

Ramen, eller nudler, er i vinden som aldri før - og bra er det, for nudelsuppe er kjempegodt.
Det finnes fire undergrupper ramen, deriblant tonkotsu som lages på svineknoke. Det tar litt tid å lage denne retten, men ta oss på ordet når vi sier det er verdt det. Denne oppskriften gir cirka to liter ferdig kraft.
Oppskrift og bilde er hentet fra matbloggen Mummy, I Can Cook.

Lagret av 124 brukere

Ingredienser

4
porsjoner
  • 1.5 kg svineknoke
  • 7 l vann, fyll på etterhvert

Til suppen ved servering

  • tahini
  • nudler
  • salt
  • pepper

topping

  • egg, hardkokt
  • bønnespirer
  • noritang
  • sopp
  • svinekjøtt, fra beina
  • sesamfrø, ristede
  • vårløk, finsnittet

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 1.5 kg svineknoke
  • 7 l vann, fyll på etterhvert

Til suppen ved servering

  • tahini
  • nudler
  • salt
  • pepper

topping

  • egg, hardkokt
  • bønnespirer
  • noritang
  • sopp
  • svinekjøtt, fra beina
  • sesamfrø, ristede
  • vårløk, finsnittet
Legg svineknokene i en stor kjele, og blansjér dem i kokende vann for å fjerne blod og urenheter. Hell ut vannet, og rengjør kjelen før du fyller den med nytt, rent vant og koker opp.
Tilsett beina på nytt, og fjern skummet som danner seg på toppen av vannet.
Dekk til kjelen og la det hele syde på svak varme i 15 timer. Pass på at beina alltid er dekket av vann. Etter 15 timer vil kraften se ut som på bildet.
Dekk til kjelen og la det hele syde på svak varme i 15 timer. Pass på at beina alltid er dekket av vann. Etter 15 timer vil kraften se ut som på bildet.
Hell kraften gjennom en sil.
Kok nudler, og bland kraft med tahini, salt og pepper (beregn cirka 6 dl kraft per person, 1 teskje tahini, og salt og pepper etter smak).
Topp suppen med for eksempel kokt egg, bønnespirer, vårløk og svinekjøtt fra knokene.
Topp suppen med for eksempel kokt egg, bønnespirer, vårløk og svinekjøtt fra knokene.
woman cooking

Bon appetit!

Legg svineknokene i en stor kjele, og blansjér dem i kokende vann for å fjerne blod og urenheter. Hell ut vannet, og rengjør kjelen før du fyller den med nytt, rent vant og koker opp.
Tilsett beina på nytt, og fjern skummet som danner seg på toppen av vannet.
Dekk til kjelen og la det hele syde på svak varme i 15 timer. Pass på at beina alltid er dekket av vann. Etter 15 timer vil kraften se ut som på bildet.
Dekk til kjelen og la det hele syde på svak varme i 15 timer. Pass på at beina alltid er dekket av vann. Etter 15 timer vil kraften se ut som på bildet.
Hell kraften gjennom en sil.
Kok nudler, og bland kraft med tahini, salt og pepper (beregn cirka 6 dl kraft per person, 1 teskje tahini, og salt og pepper etter smak).
Topp suppen med for eksempel kokt egg, bønnespirer, vårløk og svinekjøtt fra knokene.
Topp suppen med for eksempel kokt egg, bønnespirer, vårløk og svinekjøtt fra knokene.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?