Tonkotsu ramen: Nudler med fyldig kjøttkraft
Ramen, eller nudler, er i vinden som aldri før - og bra er det, for nudelsuppe er kjempegodt.
Det finnes fire undergrupper ramen, deriblant tonkotsu som lages på svineknoke. Det tar litt tid å lage denne retten, men ta oss på ordet når vi sier det er verdt det. Denne oppskriften gir cirka to liter ferdig kraft.
Oppskrift og bilde er hentet fra matbloggen Mummy, I Can Cook.
Ramen, eller nudler, er i vinden som aldri før - og bra er det, for nudelsuppe er kjempegodt.
Det finnes fire undergrupper ramen, deriblant tonkotsu som lages på svineknoke. Det tar litt tid å lage denne retten, men ta oss på ordet når vi sier det er verdt det. Denne oppskriften gir cirka to liter ferdig kraft.
Oppskrift og bilde er hentet fra matbloggen Mummy, I Can Cook.
Ingredienser
- 1.5 kg svineknoke
- 7 l vann, fyll på etterhvert
Til suppen ved servering
- tahini
- nudler
- salt
- pepper
topping
- egg, hardkokt
- bønnespirer
- noritang
- sopp
- svinekjøtt, fra beina
- sesamfrø, ristede
- vårløk, finsnittet
Slik gjør du:
- 1.5 kg svineknoke
- 7 l vann, fyll på etterhvert
Til suppen ved servering
- tahini
- nudler
- salt
- pepper
topping
- egg, hardkokt
- bønnespirer
- noritang
- sopp
- svinekjøtt, fra beina
- sesamfrø, ristede
- vårløk, finsnittet
