Fersk suppe med oksekjøtt og byggryn

2 timer

Mange har tradisjon for å spise bare grønnsaker fra suppen som forrett, og deretter spise kjøttet sammen med kokte poteter og løksaus til hovedrett.

304 har lagret denne
Fersk suppe med oksekjøtt og byggryn

Mange har tradisjon for å spise bare grønnsaker fra suppen som forrett, og deretter spise kjøttet sammen med kokte poteter og løksaus til hovedrett.

304 har lagret denne
4
porsjoner
  • 1 kg bog
  • 10 stk pepper, korn
  • 2 stk laurbærblad
  • 2 stk gulrot
  • 0.5 stk sellerirot
  • 0.5 stk kålrot
  • 1 stk purreløk, liten
  • 1 stk løk
  • 3 stilk stangselleri
  • 4 stk poteter
  • 1 dl byggryn
  • bladpersille
  • salt
  • pepper
Unngå at skjermen går i dvale
  • 1 kg bog
  • 10 stk pepper, korn
  • 2 stk laurbærblad
  • 2 stk gulrot
  • 0.5 stk sellerirot
  • 0.5 stk kålrot
  • 1 stk purreløk, liten
  • 1 stk løk
  • 3 stilk stangselleri
  • 4 stk poteter
  • 1 dl byggryn
  • bladpersille
  • salt
  • pepper
Kok opp vann, nok til å dekke kjøttet, legg i kjøttet sammen med pepperkorn og laurbærblad. Skru ned temperaturen, og la kjøttet trekke på svak varme i ca. én time. Skum av når det danner seg grums på overflaten. Dette gir en klarere suppe.
Byggrynene bløtes i kokende vann, for så å ligge og svelle i vannet natten over. Sil av vannet, og la grynene koke med i suppen i minst 30 minutter.
Ta ut kjøttet og skjær det opp i passe biter. Sil kraften, slik at du får bort pepperkorn og laurbærblad.
Del opp alle grønnsakene og løken i omtrent like store biter. Legg dette i gryten sammen med kjøttbitene og byggryn. La suppen småkoke i ca. ti minutter før du legger i potetbitene.
Kok suppen til potetene er møre. Smak til med salt og server suppen rykende varm med persilledryss.
Løksaus lager du slik: Smelt margarin eller smør (ca 40 gram), ha i 3 spiseskjeer hvetemel mens du rører hele tiden. Tilsett kraft fra suppen, ca 5 desiliter, og la koke opp. Tilsett ca 2 spiseskjeer finhakket løk og la koke ca ti minutter. Før servering tilsettes 1 - 2 teskjeer sukker og ca 1 kork eddik.
woman cooking

Bon appetit!

Kok opp vann, nok til å dekke kjøttet, legg i kjøttet sammen med pepperkorn og laurbærblad. Skru ned temperaturen, og la kjøttet trekke på svak varme i ca. én time. Skum av når det danner seg grums på overflaten. Dette gir en klarere suppe.
Byggrynene bløtes i kokende vann, for så å ligge og svelle i vannet natten over. Sil av vannet, og la grynene koke med i suppen i minst 30 minutter.
Ta ut kjøttet og skjær det opp i passe biter. Sil kraften, slik at du får bort pepperkorn og laurbærblad.
Del opp alle grønnsakene og løken i omtrent like store biter. Legg dette i gryten sammen med kjøttbitene og byggryn. La suppen småkoke i ca. ti minutter før du legger i potetbitene.
Kok suppen til potetene er møre. Smak til med salt og server suppen rykende varm med persilledryss.
Løksaus lager du slik: Smelt margarin eller smør (ca 40 gram), ha i 3 spiseskjeer hvetemel mens du rører hele tiden. Tilsett kraft fra suppen, ca 5 desiliter, og la koke opp. Tilsett ca 2 spiseskjeer finhakket løk og la koke ca ti minutter. Før servering tilsettes 1 - 2 teskjeer sukker og ca 1 kork eddik.
Finn flere oppskrifter:

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?