Til hovedinnhold

Hummersuppe

1 h

Hummerskall er godt egnet til suppe. Når skallene karamelliseres og flamberes med konjakk, etterlates en aroma som sender smaksløkene til himmels. Det er ikke vanskelig å tilberede hummersuppen, det tar bare litt tid. Godt brød til er en selvfølge for å få opp suppen til siste dråpe.
Kilde: Stavanger Aftenblad

Lagret av 119 brukere
Hummersuppe

Hummerskall er godt egnet til suppe. Når skallene karamelliseres og flamberes med konjakk, etterlates en aroma som sender smaksløkene til himmels. Det er ikke vanskelig å tilberede hummersuppen, det tar bare litt tid. Godt brød til er en selvfølge for å få opp suppen til siste dråpe.
Kilde: Stavanger Aftenblad

Lagret av 119 brukere

Ingredienser

8
porsjoner
  • 4 hummer, skall
  • 6 ss olivenolje
  • 1 gulrot
  • 4 sjalottløk
  • 1 purreløk
  • 4 hvitløksfedd
  • 0.5 fennikel
  • 4 kvaster timian
  • 4 kvaster persille
  • 2 ss tomatpuré
  • 8 cl konjakk
  • 5 dl hvitvin
  • 5 dl fiskekraft
  • 5 dl vann
  • 2.5 dl kremfløte
  • sitronsaft
  • salt og kvernet pepper
  • 6 asparges
  • 60 g erter
  • kajennepepper
  • 300 g hummer, kokt
  • 10 g smør, usaltet
  • 6 kvaster dill

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 4 hummer, skall
  • 6 ss olivenolje
  • 1 gulrot
  • 4 sjalottløk
  • 1 purreløk
  • 4 hvitløksfedd
  • 0.5 fennikel
  • 4 kvaster timian
  • 4 kvaster persille
  • 2 ss tomatpuré
  • 8 cl konjakk
  • 5 dl hvitvin
  • 5 dl fiskekraft
  • 5 dl vann
  • 2.5 dl kremfløte
  • sitronsaft
  • salt og kvernet pepper
  • 6 asparges
  • 60 g erter
  • kajennepepper
  • 300 g hummer, kokt
  • 10 g smør, usaltet
  • 6 kvaster dill
Hummer-bisque: Skjær gulrot og purre i skiver. Kutt fennikel grovt opp. Varm oljen i en vid gryte.
Legg i hummerskall. Ha oppi grønnsaker på maksimum 3 cm størrelse, samt urter.
Rør i tomatpuréen. Brun godt.
Hell over konjakken. La den bli litt varm og tenn på. Ha alltid klar et lokk når du flamberer, bare i tilfelle. Denne prosessen gir ekstra god smak til kraften.
Spe med vin og fiskekraft. Kok opp og tilsett vann. Skum.
Ta opp skallene. Kjør resten jevn i kjøkkenmaskin. Press massen gjennom en sikt. Ha basisen tilbake i kasserollen og kok på svak varme i 20 minutter.
Du kan alternativt koke den i 30 minutter og så sile uten å kjøre i kjøkkenmaskin.
Sil gjennom fin trådsikt eller klede.
Kok inn hummerbisquen til halv mengde.
Suppen: Tilsett fløten i hummer-bisque og kok inn til suppen tykner og smaker godt.
Smak til med litt nypresset sitronsaft, salt og pepper.
Du trenger ikke tilsette grønnsaker i suppen, men både asparges og små, fine erter smaker godt og tar seg fint ut:
Skrell aspargesen og del i 2 cm-lengder. Kok dem så vidt møre i lettsaltet vann i 2-3 minutter.
Legg ertene i kokevannet og kok opp i 20 sekunder.
Skjær hummerkjøttet i passende serveringsstykker og varm dem i litt suppe.
Kok opp suppen. Visp i smøret like før servering. Suppen må ikke koke etterpå.
Øs suppen over i varme suppekopper og pynt med valgt garnityr. Dryss over litt nyhakket dill eller purre.
Tips: Er det en hunn-hummer, så ta vare på korallen som sitter i overgangen mellom hode og kropp. Det ser ut som en liten sort klump som avgir en lekker rødfarge når den kokes ut i litt vann. Dette tilsettes suppen for fargens skyld.
woman cooking

Bon appetit!

Hummer-bisque: Skjær gulrot og purre i skiver. Kutt fennikel grovt opp. Varm oljen i en vid gryte.
Legg i hummerskall. Ha oppi grønnsaker på maksimum 3 cm størrelse, samt urter.
Rør i tomatpuréen. Brun godt.
Hell over konjakken. La den bli litt varm og tenn på. Ha alltid klar et lokk når du flamberer, bare i tilfelle. Denne prosessen gir ekstra god smak til kraften.
Spe med vin og fiskekraft. Kok opp og tilsett vann. Skum.
Ta opp skallene. Kjør resten jevn i kjøkkenmaskin. Press massen gjennom en sikt. Ha basisen tilbake i kasserollen og kok på svak varme i 20 minutter.
Du kan alternativt koke den i 30 minutter og så sile uten å kjøre i kjøkkenmaskin.
Sil gjennom fin trådsikt eller klede.
Kok inn hummerbisquen til halv mengde.
Suppen: Tilsett fløten i hummer-bisque og kok inn til suppen tykner og smaker godt.
Smak til med litt nypresset sitronsaft, salt og pepper.
Du trenger ikke tilsette grønnsaker i suppen, men både asparges og små, fine erter smaker godt og tar seg fint ut:
Skrell aspargesen og del i 2 cm-lengder. Kok dem så vidt møre i lettsaltet vann i 2-3 minutter.
Legg ertene i kokevannet og kok opp i 20 sekunder.
Skjær hummerkjøttet i passende serveringsstykker og varm dem i litt suppe.
Kok opp suppen. Visp i smøret like før servering. Suppen må ikke koke etterpå.
Øs suppen over i varme suppekopper og pynt med valgt garnityr. Dryss over litt nyhakket dill eller purre.
Tips: Er det en hunn-hummer, så ta vare på korallen som sitter i overgangen mellom hode og kropp. Det ser ut som en liten sort klump som avgir en lekker rødfarge når den kokes ut i litt vann. Dette tilsettes suppen for fargens skyld.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?