Hummerskall er godt egnet til suppe. Når skallene karamelliseres og flamberes med konjakk, etterlates en aroma som sender smaksløkene til himmels. Det er ikke vanskelig å tilberede hummersuppen, det tar bare litt tid. Godt brød til er en selvfølge for å få opp suppen til siste dråpe. Kilde: Stavanger Aftenblad
Hummerskall er godt egnet til suppe. Når skallene karamelliseres og flamberes med konjakk, etterlates en aroma som sender smaksløkene til himmels. Det er ikke vanskelig å tilberede hummersuppen, det tar bare litt tid. Godt brød til er en selvfølge for å få opp suppen til siste dråpe. Kilde: Stavanger Aftenblad
Hummer-bisque: Skjær gulrot og purre i skiver. Kutt fennikel grovt opp. Varm oljen i en vid gryte.
Legg i hummerskall. Ha oppi grønnsaker på maksimum 3 cm størrelse, samt urter.
Rør i tomatpuréen. Brun godt.
Hell over konjakken. La den bli litt varm og tenn på. Ha alltid klar et lokk når du flamberer, bare i tilfelle. Denne prosessen gir ekstra god smak til kraften.
Spe med vin og fiskekraft. Kok opp og tilsett vann. Skum.
Ta opp skallene. Kjør resten jevn i kjøkkenmaskin. Press massen gjennom en sikt. Ha basisen tilbake i kasserollen og kok på svak varme i 20 minutter.
Du kan alternativt koke den i 30 minutter og så sile uten å kjøre i kjøkkenmaskin.
Sil gjennom fin trådsikt eller klede.
Kok inn hummerbisquen til halv mengde.
Suppen: Tilsett fløten i hummer-bisque og kok inn til suppen tykner og smaker godt.
Smak til med litt nypresset sitronsaft, salt og pepper.
Du trenger ikke tilsette grønnsaker i suppen, men både asparges og små, fine erter smaker godt og tar seg fint ut:
Skrell aspargesen og del i 2 cm-lengder. Kok dem så vidt møre i lettsaltet vann i 2-3 minutter.
Legg ertene i kokevannet og kok opp i 20 sekunder.
Skjær hummerkjøttet i passende serveringsstykker og varm dem i litt suppe.
Kok opp suppen. Visp i smøret like før servering. Suppen må ikke koke etterpå.
Øs suppen over i varme suppekopper og pynt med valgt garnityr. Dryss over litt nyhakket dill eller purre.
Tips: Er det en hunn-hummer, så ta vare på korallen som sitter i overgangen mellom hode og kropp. Det ser ut som en liten sort klump som avgir en lekker rødfarge når den kokes ut i litt vann. Dette tilsettes suppen for fargens skyld.
Bon appetit!
Hummer-bisque: Skjær gulrot og purre i skiver. Kutt fennikel grovt opp. Varm oljen i en vid gryte.
Legg i hummerskall. Ha oppi grønnsaker på maksimum 3 cm størrelse, samt urter.
Rør i tomatpuréen. Brun godt.
Hell over konjakken. La den bli litt varm og tenn på. Ha alltid klar et lokk når du flamberer, bare i tilfelle. Denne prosessen gir ekstra god smak til kraften.
Spe med vin og fiskekraft. Kok opp og tilsett vann. Skum.
Ta opp skallene. Kjør resten jevn i kjøkkenmaskin. Press massen gjennom en sikt. Ha basisen tilbake i kasserollen og kok på svak varme i 20 minutter.
Du kan alternativt koke den i 30 minutter og så sile uten å kjøre i kjøkkenmaskin.
Sil gjennom fin trådsikt eller klede.
Kok inn hummerbisquen til halv mengde.
Suppen: Tilsett fløten i hummer-bisque og kok inn til suppen tykner og smaker godt.
Smak til med litt nypresset sitronsaft, salt og pepper.
Du trenger ikke tilsette grønnsaker i suppen, men både asparges og små, fine erter smaker godt og tar seg fint ut:
Skrell aspargesen og del i 2 cm-lengder. Kok dem så vidt møre i lettsaltet vann i 2-3 minutter.
Legg ertene i kokevannet og kok opp i 20 sekunder.
Skjær hummerkjøttet i passende serveringsstykker og varm dem i litt suppe.
Kok opp suppen. Visp i smøret like før servering. Suppen må ikke koke etterpå.
Øs suppen over i varme suppekopper og pynt med valgt garnityr. Dryss over litt nyhakket dill eller purre.
Tips: Er det en hunn-hummer, så ta vare på korallen som sitter i overgangen mellom hode og kropp. Det ser ut som en liten sort klump som avgir en lekker rødfarge når den kokes ut i litt vann. Dette tilsettes suppen for fargens skyld.
Finn flere oppskrifter:
Vil du lagre favorittoppskriftene dine? Lag deg en gratis konto