Til hovedinnhold

Gammeldags blomkålsuppe

30 min
7 varer
368
Gammeldags blomkålsuppe

Prikken over i-en får vi ved å toppe suppen med stekte blomkålskiver. De ser ut som eksotiske trær! Neppe så vanlig i gamle dager, men pytt, verden kan da gå litt fremover.
Kilde: Aftenposten

Ingredienser

8
porsjoner
  • 3 blomkål
  • 3 ss smør
  • 3 ss hvetemel
  • 2 dl fløte
  • 0.25 ts muskatnøtt, malt
  • salt og kvernet pepper
  • vann

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 3 blomkål
  • 3 ss smør
  • 3 ss hvetemel
  • 2 dl fløte
  • 0.25 ts muskatnøtt, malt
  • salt og kvernet pepper
  • vann
Er blomkålene store bruk litt mindre.
La blomkålen ligge i iskaldt vann med en liten skvett eddik i ti minutter. (Dette er skikkelig gammeldags. Før i tiden gjorde husmoren dette for å få eventuelle mark i kålen til å krype ut. I dag har kålen sjelden mark, men den blir faktisk bedre og sprøere av det.)
Skjær fire pene skiver av hodene og del resten i små buketter.
Kok opp vann og salt i en kjele.
Ha i blomkålbukettene og legg blomkålskivene på toppen. Vannet skal bare akkurat dekke.
La det koke i fem minutter. Ta kun ut skivene, og tørk dem med litt papir.
Bruk en stor gaffel og mos blomkålbukettene grovt, fremdeles med kokevannet.
Bland sammen romtemperert smør og mel i en kopp eller dyp tallerken. Rør blandingen ut i kokevannet, litt om gangen, til suppen tykner.
La det koke videre et par-tre minutter.
Spe med fløte til konsistensen blir fin.
Smak til med salt, pepper og muskat.
Varm en panne med smør til middels varme og stek blomkålskivene gylne.
Fordel suppen i tallerkener og legg skivene på toppen.
woman cooking

Bon appetit!

Er blomkålene store bruk litt mindre.
La blomkålen ligge i iskaldt vann med en liten skvett eddik i ti minutter. (Dette er skikkelig gammeldags. Før i tiden gjorde husmoren dette for å få eventuelle mark i kålen til å krype ut. I dag har kålen sjelden mark, men den blir faktisk bedre og sprøere av det.)
Skjær fire pene skiver av hodene og del resten i små buketter.
Kok opp vann og salt i en kjele.
Ha i blomkålbukettene og legg blomkålskivene på toppen. Vannet skal bare akkurat dekke.
La det koke i fem minutter. Ta kun ut skivene, og tørk dem med litt papir.
Bruk en stor gaffel og mos blomkålbukettene grovt, fremdeles med kokevannet.
Bland sammen romtemperert smør og mel i en kopp eller dyp tallerken. Rør blandingen ut i kokevannet, litt om gangen, til suppen tykner.
La det koke videre et par-tre minutter.
Spe med fløte til konsistensen blir fin.
Smak til med salt, pepper og muskat.
Varm en panne med smør til middels varme og stek blomkålskivene gylne.
Fordel suppen i tallerkener og legg skivene på toppen.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?