Prikken over i-en får vi ved å toppe suppen med stekte blomkålskiver. De ser ut som eksotiske trær! Neppe så vanlig i gamle dager, men pytt, verden kan da gå litt fremover. Kilde: Aftenposten
Prikken over i-en får vi ved å toppe suppen med stekte blomkålskiver. De ser ut som eksotiske trær! Neppe så vanlig i gamle dager, men pytt, verden kan da gå litt fremover. Kilde: Aftenposten
La blomkålen ligge i iskaldt vann med en liten skvett eddik i ti minutter. (Dette er skikkelig gammeldags. Før i tiden gjorde husmoren dette for å få eventuelle mark i kålen til å krype ut. I dag har kålen sjelden mark, men den blir faktisk bedre og sprøere av det.)
Skjær fire pene skiver av hodene og del resten i små buketter.
Kok opp vann og salt i en kjele.
Ha i blomkålbukettene og legg blomkålskivene på toppen. Vannet skal bare akkurat dekke.
La det koke i fem minutter. Ta kun ut skivene, og tørk dem med litt papir.
Bruk en stor gaffel og mos blomkålbukettene grovt, fremdeles med kokevannet.
Bland sammen romtemperert smør og mel i en kopp eller dyp tallerken. Rør blandingen ut i kokevannet, litt om gangen, til suppen tykner.
La det koke videre et par-tre minutter.
Spe med fløte til konsistensen blir fin.
Smak til med salt, pepper og muskat.
Varm en panne med smør til middels varme og stek blomkålskivene gylne.
Fordel suppen i tallerkener og legg skivene på toppen.
Bon appetit!
Er blomkålene store bruk litt mindre.
La blomkålen ligge i iskaldt vann med en liten skvett eddik i ti minutter. (Dette er skikkelig gammeldags. Før i tiden gjorde husmoren dette for å få eventuelle mark i kålen til å krype ut. I dag har kålen sjelden mark, men den blir faktisk bedre og sprøere av det.)
Skjær fire pene skiver av hodene og del resten i små buketter.
Kok opp vann og salt i en kjele.
Ha i blomkålbukettene og legg blomkålskivene på toppen. Vannet skal bare akkurat dekke.
La det koke i fem minutter. Ta kun ut skivene, og tørk dem med litt papir.
Bruk en stor gaffel og mos blomkålbukettene grovt, fremdeles med kokevannet.
Bland sammen romtemperert smør og mel i en kopp eller dyp tallerken. Rør blandingen ut i kokevannet, litt om gangen, til suppen tykner.
La det koke videre et par-tre minutter.
Spe med fløte til konsistensen blir fin.
Smak til med salt, pepper og muskat.
Varm en panne med smør til middels varme og stek blomkålskivene gylne.
Fordel suppen i tallerkener og legg skivene på toppen.
Finn flere oppskrifter:
Vil du lagre favorittoppskriftene dine? Lag deg en gratis konto