Til hovedinnhold
rask
vegetar

Grønnkålsuppe

30 min

"Den mest standhaftige av alle høstens vekster gir også den aller beste suppa. Vi har ennå til gode å støte på en eneste person, ung eller gammel, som ikke synes denne grønnkålsuppa ikke bare er god, men kjempegod. Vi er hundre prosent sikre på at den er tvers igjennom sunn også." Journalist Ole Jacob Hoel og kokk Lars Lian, Adresseavisen.
Kilde: Adresseavisen

Lagret av 186 brukere
Grønnkålsuppe

"Den mest standhaftige av alle høstens vekster gir også den aller beste suppa. Vi har ennå til gode å støte på en eneste person, ung eller gammel, som ikke synes denne grønnkålsuppa ikke bare er god, men kjempegod. Vi er hundre prosent sikre på at den er tvers igjennom sunn også." Journalist Ole Jacob Hoel og kokk Lars Lian, Adresseavisen.
Kilde: Adresseavisen

Lagret av 186 brukere

Ingredienser

8
porsjoner
  • 0.5 kg grønnkål
  • 3 ss hvetemel
  • 2 ss smør
  • 1.5 l vann
  • salt og kvernet pepper
  • 1 dl fløte
  • 1 kyllingbuljong, terning
  • 0.5 muskatnøtt
  • 4 egg

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 0.5 kg grønnkål
  • 3 ss hvetemel
  • 2 ss smør
  • 1.5 l vann
  • salt og kvernet pepper
  • 1 dl fløte
  • 1 kyllingbuljong, terning
  • 0.5 muskatnøtt
  • 4 egg
Rens grønnkålen, grovhakk bladene og fjern alle tykke stilker.
Kok i vannet til det har myknet, cirka ti minutter.
Ta vare på vannet, og mos grønnkålen i kjøkkenmaskin eller stavmikser. Hvis du ønsker litt struktur i grønnkålen i suppa, stopper du prosessen før alt er most.
Du kan utmerket godt lage langt større porsjoner og så fryse ned i passende mengder i blokker sammen med kokevannet.
Lag jevning av smør og mel, spe med kokevannet og tilsett kokevannet etter hvert.
Ha oppi grønnkålmassen, fløte og fond eller buljongterninger.
La putre et lite timinutt til suppa tykner.
Smak til med salt og pepper, tykkelsen kan reguleres med mer fløte eller vann.
Hardkok egg (kok i ca. 10 min.) og del i to eller i båter.
woman cooking

Bon appetit!

Rens grønnkålen, grovhakk bladene og fjern alle tykke stilker.
Kok i vannet til det har myknet, cirka ti minutter.
Ta vare på vannet, og mos grønnkålen i kjøkkenmaskin eller stavmikser. Hvis du ønsker litt struktur i grønnkålen i suppa, stopper du prosessen før alt er most.
Du kan utmerket godt lage langt større porsjoner og så fryse ned i passende mengder i blokker sammen med kokevannet.
Lag jevning av smør og mel, spe med kokevannet og tilsett kokevannet etter hvert.
Ha oppi grønnkålmassen, fløte og fond eller buljongterninger.
La putre et lite timinutt til suppa tykner.
Smak til med salt og pepper, tykkelsen kan reguleres med mer fløte eller vann.
Hardkok egg (kok i ca. 10 min.) og del i to eller i båter.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?