Krabbesuppe

1 t 30 min
82 har lagret denne
Krabbesuppe
82 har lagret denne
4
porsjoner
  • 2 - 3 kg krabbe, skjell og rester (ikke paven og gjellene)
  • 5 stk sjalottløk
  • 1 stk hvitløk
  • 1 stk purreløk
  • 4 stk tomat
  • 1 ss tomatpuré
  • olivenolje
  • 5 ss smør
  • salt
  • pepper
  • safran, noen tråder
  • dill, til pynt
Unngå at skjermen går i dvale
  • 2 - 3 kg krabbe, skjell og rester (ikke paven og gjellene)
  • 5 stk sjalottløk
  • 1 stk hvitløk
  • 1 stk purreløk
  • 4 stk tomat
  • 1 ss tomatpuré
  • olivenolje
  • 5 ss smør
  • salt
  • pepper
  • safran, noen tråder
  • dill, til pynt
Knus krabbene med en morter eller i en solid kjøkkenmaskin. Skjær sjalottløk og purre i skiver, del hvitløken i to og tomatene i grove biter.
Varm godt med olivenolje i en romslig og vid kasserolle. Fres krabbeblandingen i oljen et par minutter over høy varme. Tilsett tomatpuré og resten av grønnsakene. La alt frese godt under omrøring.
Fyll på med kaldt vann slik at alt er dekket. Kok opp og la det småkoke / putre i 1 time. Sil kraften, press den godt igjennom en sil med en øse slik at all kraften kommer med.
Kok kraften inn til cirka en tredjedel. La noen tråder safran få koke med. Smak suppen til med salt og pepper. Sil den en gang til om den virker grumsete.
Pisk inn smøret og kjør suppen luftig med en stavmikser rett før servering. Server med godt brød.
woman cooking

Bon appetit!

Knus krabbene med en morter eller i en solid kjøkkenmaskin. Skjær sjalottløk og purre i skiver, del hvitløken i to og tomatene i grove biter.
Varm godt med olivenolje i en romslig og vid kasserolle. Fres krabbeblandingen i oljen et par minutter over høy varme. Tilsett tomatpuré og resten av grønnsakene. La alt frese godt under omrøring.
Fyll på med kaldt vann slik at alt er dekket. Kok opp og la det småkoke / putre i 1 time. Sil kraften, press den godt igjennom en sil med en øse slik at all kraften kommer med.
Kok kraften inn til cirka en tredjedel. La noen tråder safran få koke med. Smak suppen til med salt og pepper. Sil den en gang til om den virker grumsete.
Pisk inn smøret og kjør suppen luftig med en stavmikser rett før servering. Server med godt brød.
Finn flere oppskrifter:

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?