Felles for de store klassiske suppene er at det tar sin tid å lage dem. Det skal kuttes og skjæres, brunes og kokes kraft, skummes og reduseres. Når spikeren er en oksehale, blir det ikke suppe på en stund. Kilde: Aftenposten
Felles for de store klassiske suppene er at det tar sin tid å lage dem. Det skal kuttes og skjæres, brunes og kokes kraft, skummes og reduseres. Når spikeren er en oksehale, blir det ikke suppe på en stund. Kilde: Aftenposten
Vend kjøttet i mel blandet med litt salt og pepper og brun det godt.
Ha stykkene i en gryte etterhvert.
Bruk kun det grønne av purren. Spar resten av purren til garnityr.
Grovskjær grønnsakene, brun dem også og ha dem i gryten.
Ha på krydder og vann, kok opp, skum godt og la suppen småkoke under lokk til kjøttet løsner lett fra bena, minst 3 timer, kanskje 4.
Dette kan gjøres dagen før.
Steg 2
Ta opp kjøttstykkene og sil kraften.
Finmos grønnsakene og ha dem tilbake i kraften sammen med resten av purren, gulrøtter i biter og sjalottløk skåret i skiver.
Kok grønnsakene såvidt møre. Rør inn tomatpuré og vin og smak til.
Mange vil plukke kjøttet av bena eller servere kjøttet ved siden av, mens andre foretrekker å ha stykkene tilbake i suppen, varme dem godt opp før servering. Så får gjestene plukke kjøtt selv.
Suppen serveres med flatbrød eller brød.
Bon appetit!
Vend kjøttet i mel blandet med litt salt og pepper og brun det godt.
Ha stykkene i en gryte etterhvert.
Bruk kun det grønne av purren. Spar resten av purren til garnityr.
Grovskjær grønnsakene, brun dem også og ha dem i gryten.
Ha på krydder og vann, kok opp, skum godt og la suppen småkoke under lokk til kjøttet løsner lett fra bena, minst 3 timer, kanskje 4.
Dette kan gjøres dagen før.
Steg 2
Ta opp kjøttstykkene og sil kraften.
Finmos grønnsakene og ha dem tilbake i kraften sammen med resten av purren, gulrøtter i biter og sjalottløk skåret i skiver.
Kok grønnsakene såvidt møre. Rør inn tomatpuré og vin og smak til.
Mange vil plukke kjøttet av bena eller servere kjøttet ved siden av, mens andre foretrekker å ha stykkene tilbake i suppen, varme dem godt opp før servering. Så får gjestene plukke kjøtt selv.
Suppen serveres med flatbrød eller brød.
Finn flere oppskrifter:
Vil du lagre favorittoppskriftene dine? Lag deg en gratis konto