Bruk hansker når du jobber med neslebladene. Skyll bladene i kaldt vann. Finhakk løk og hvitløk.
Fres løk og hvitløk i smør i en kasserolle. Rør inn bladene når løken har blitt blank og mør. Fres videre under omrøring til bladene har falt sammen.
Tilsett kyllingkraft, kok opp og kok suppen i 5–10 minutter. Kjør suppen jevn med en stavmikser. Tilsett fløten og gi suppen et nytt opp kok. Smak til med salt, pepper og revet muskat. Server suppen med bløtkokt egg.
Tips: Brennesle kan også stues eller brukes i pai eller sufflé for å nevne noe.
Bon appetit!
Bruk hansker når du jobber med neslebladene. Skyll bladene i kaldt vann. Finhakk løk og hvitløk.
Fres løk og hvitløk i smør i en kasserolle. Rør inn bladene når løken har blitt blank og mør. Fres videre under omrøring til bladene har falt sammen.
Tilsett kyllingkraft, kok opp og kok suppen i 5–10 minutter. Kjør suppen jevn med en stavmikser. Tilsett fløten og gi suppen et nytt opp kok. Smak til med salt, pepper og revet muskat. Server suppen med bløtkokt egg.
Tips: Brennesle kan også stues eller brukes i pai eller sufflé for å nevne noe.