Til hovedinnhold

Brenneslesuppe med bløte egg

45 min

Du trenger ikke å gå til butikken for å skaffe mat. En kort tur ut i hagen eller skogen er nok til å fylle alle fat.

Lagret av 119 brukere
Brenneslesuppe med bløte egg

Du trenger ikke å gå til butikken for å skaffe mat. En kort tur ut i hagen eller skogen er nok til å fylle alle fat.

Lagret av 119 brukere

Ingredienser

2
porsjoner
  • 1 stk løk, liten
  • 2 fedd hvitløk
  • 2.5 ss smør
  • 1 l brennesleblader, bruk unge skudd/blader
  • 6 dl kyllingkraft, mild (eller buljong)
  • 1 dl fløte
  • salt
  • pepper, kvernet
  • muskatnøtt, revet
  • 2 stk egg, bløtkokte, skrelles forsiktig

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 1 stk løk, liten
  • 2 fedd hvitløk
  • 2.5 ss smør
  • 1 l brennesleblader, bruk unge skudd/blader
  • 6 dl kyllingkraft, mild (eller buljong)
  • 1 dl fløte
  • salt
  • pepper, kvernet
  • muskatnøtt, revet
  • 2 stk egg, bløtkokte, skrelles forsiktig
Bruk hansker når du jobber med neslebladene. Skyll bladene i kaldt vann. Finhakk løk og hvitløk.
Fres løk og hvitløk i smør i en kasserolle. Rør inn bladene når løken har blitt blank og mør. Fres videre under omrøring til bladene har falt sammen.
Tilsett kyllingkraft, kok opp og kok suppen i 5–10 minutter. Kjør suppen jevn med en stavmikser. Tilsett fløten og gi suppen et nytt opp kok. Smak til med salt, pepper og revet muskat. Server suppen med bløtkokt egg.
Tips: Brennesle kan også stues eller brukes i pai eller sufflé for å nevne noe.
woman cooking

Bon appetit!

Bruk hansker når du jobber med neslebladene. Skyll bladene i kaldt vann. Finhakk løk og hvitløk.
Fres løk og hvitløk i smør i en kasserolle. Rør inn bladene når løken har blitt blank og mør. Fres videre under omrøring til bladene har falt sammen.
Tilsett kyllingkraft, kok opp og kok suppen i 5–10 minutter. Kjør suppen jevn med en stavmikser. Tilsett fløten og gi suppen et nytt opp kok. Smak til med salt, pepper og revet muskat. Server suppen med bløtkokt egg.
Tips: Brennesle kan også stues eller brukes i pai eller sufflé for å nevne noe.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?