Kremet fennikelsuppe med stekt lysing, hasselnøtter og dill
1 t 30 min
Sammen med ristede hasselnøtter, dill og sitron blir stekt lysing garnityret i den kremete fennikelsuppen. Helt nydelig, altså.
117 har lagret denne
Sammen med ristede hasselnøtter, dill og sitron blir stekt lysing garnityret i den kremete fennikelsuppen. Helt nydelig, altså.
117 har lagret denne
4
porsjoner
- 2 stk fennikel
- 0.5 stk purreløk, den lyse
- 0.5 ts koriander, knuste frø
- 2 stk sjalottløk
- 1 ss smør
- 2 ss olivenolje
- 1 dl hvitvin, tørr, eller frisk eplemost
- 6 dl kyllingkraft, eller grønnsaksbuljong
- 2 dl matfløte
- sitronsaft, noen dråper
- 400 g filet av lysing, eller annen hvit fisk
- 3.5 ss hasselnøtter, grovhakkede, ristede
- 1 bunt dill, frisk
- 0.5 stk sitron, revet skall, helst økologisk
- olje, til steking
- salt
- pepper, kvernet
Unngå at skjermen går i dvale
- 2 stk fennikel
- 0.5 stk purreløk, den lyse
- 0.5 ts koriander, knuste frø
- 2 stk sjalottløk
- 1 ss smør
- 2 ss olivenolje
- 1 dl hvitvin, tørr, eller frisk eplemost
- 6 dl kyllingkraft, eller grønnsaksbuljong
- 2 dl matfløte
- sitronsaft, noen dråper
- 400 g filet av lysing, eller annen hvit fisk
- 3.5 ss hasselnøtter, grovhakkede, ristede
- 1 bunt dill, frisk
- 0.5 stk sitron, revet skall, helst økologisk
- olje, til steking
- salt
- pepper, kvernet
Rens og skjær fennikel, npurre og løk i tynne skiver. Fres grønnsakene i smør og olivenolje til grønnsakene begynner å bli myke uten å få farge.
Tilsett knuste korianderfrø underveis.
Hell over vinen, la det koke skikkelig i et lite minutt før du tilsetter kraft/buljong.
La suppen småkoke videre til alle grønnsakene er helt møre, ca. 20 minutter.
Tilsett matfløten og kjør suppen glatt og jevn med en stavmikser, eller i en hurtigmikser.
Gni eventuellt suppen gjennom en sil (hvis ønskelig og nødvendig).
Smak suppen til med salt, kvernet pepper og noen dråper sitronsaft
Del fisken i fire jevne stykker, krydre stykkene lett med salt og litt pepper.
Bland sammen ristede, grovhakkede hasselnøtter, hakket dill og revet sitronskall.
Stek fiskestykkene i en varm stekepanne med littolje.
Gi suppen et nytt oppkok og kjør den gjerne luftig med stavmikser.
Anrett suppen i dype tallerkener. Legg i et stykke stekt lysing og topp med en skje av hasselnøttblandingen.
TIPS: Lysing kan erstattes med annen hvit fisk. Eller, du kan droppe fisken, bytte den ut med kylling eller noen annet godt.

Bon appetit!
Rens og skjær fennikel, npurre og løk i tynne skiver. Fres grønnsakene i smør og olivenolje til grønnsakene begynner å bli myke uten å få farge.
Tilsett knuste korianderfrø underveis.
Hell over vinen, la det koke skikkelig i et lite minutt før du tilsetter kraft/buljong.
La suppen småkoke videre til alle grønnsakene er helt møre, ca. 20 minutter.
Tilsett matfløten og kjør suppen glatt og jevn med en stavmikser, eller i en hurtigmikser.
Gni eventuellt suppen gjennom en sil (hvis ønskelig og nødvendig).
Smak suppen til med salt, kvernet pepper og noen dråper sitronsaft
Del fisken i fire jevne stykker, krydre stykkene lett med salt og litt pepper.
Bland sammen ristede, grovhakkede hasselnøtter, hakket dill og revet sitronskall.
Stek fiskestykkene i en varm stekepanne med littolje.
Gi suppen et nytt oppkok og kjør den gjerne luftig med stavmikser.
Anrett suppen i dype tallerkener. Legg i et stykke stekt lysing og topp med en skje av hasselnøttblandingen.
TIPS: Lysing kan erstattes med annen hvit fisk. Eller, du kan droppe fisken, bytte den ut med kylling eller noen annet godt.