Sodd
Først var det suppe, så var det sodd», synger Hans Rotmo i en minneverdig beretning fra en trøndersk fest. Og sodd er ganske visst ikke suppe, det er heller ikke en gryte. Det er sodd.
Sodd betyr vel å syde. Og det kan den gjøre i timevis, men ikke koke. Jeg vet ikke hvor viktig akkurat det er, men det kan jo være show å holde på reglene,
Kilde: Adresseavisen. Foto: Trond Sørås
Først var det suppe, så var det sodd», synger Hans Rotmo i en minneverdig beretning fra en trøndersk fest. Og sodd er ganske visst ikke suppe, det er heller ikke en gryte. Det er sodd.
Sodd betyr vel å syde. Og det kan den gjøre i timevis, men ikke koke. Jeg vet ikke hvor viktig akkurat det er, men det kan jo være show å holde på reglene,
Kilde: Adresseavisen. Foto: Trond Sørås
Ingredienser
- 1.8 l oksekraft
- 0.5 ts muskatnøtt, revet
- 2 ts malt ingefær
- 500 g sauekjøtt
- 400 g gulrot
- 800 g poteter
Kjøttboller
- 250 g storfekjøtt
- 250 g lammekjøttdeig
- helmelk
- potetmel
- muskatnøtt
- pepper
- malt ingefær
- fløte
- fingersalt
Slik gjør du:
- 1.8 l oksekraft
- 0.5 ts muskatnøtt, revet
- 2 ts malt ingefær
- 500 g sauekjøtt
- 400 g gulrot
- 800 g poteter
Kjøttboller
- 250 g storfekjøtt
- 250 g lammekjøttdeig
- helmelk
- potetmel
- muskatnøtt
- pepper
- malt ingefær
- fløte
- fingersalt
