En varmende buljong er knallgodt. Her er det både chili og sitrongress som slår an tonen i en aromatisk buljong som serveres med sukkererter og sjøkreps.
En varmende buljong er knallgodt. Her er det både chili og sitrongress som slår an tonen i en aromatisk buljong som serveres med sukkererter og sjøkreps.
300 g sjøkrepshaler, rå, eller økologiske kongereker
3 fedd hvitløk, i tynne skiver
1 ss ingefær, finhakket
1 stk grønn chili, finhakket
1 stk rød chili, finhakket
100 g shiitakesopp
1 bunt vårløk
200 g sukkererter
1 stk pak choy
koriander
lime
Buljong
1.5 l kyllingkraft
4 stk sitrongress
1 stk rød chili
4 stk kaffirlimeblader
1 ss ingefær, finhakket
4 stk vårløk
3 ss fiskesaus
2 ss soyasaus
1 stk lime
Slik gjør du:
Unngå at skjermen går i dvale
2 ss olje
300 g sjøkrepshaler, rå, eller økologiske kongereker
3 fedd hvitløk, i tynne skiver
1 ss ingefær, finhakket
1 stk grønn chili, finhakket
1 stk rød chili, finhakket
100 g shiitakesopp
1 bunt vårløk
200 g sukkererter
1 stk pak choy
koriander
lime
Buljong
1.5 l kyllingkraft
4 stk sitrongress
1 stk rød chili
4 stk kaffirlimeblader
1 ss ingefær, finhakket
4 stk vårløk
3 ss fiskesaus
2 ss soyasaus
1 stk lime
Knus sitrongresset med baksiden av en kniv og hakk det opp i grove biter. Grovhakk chili og vårløk. Ha buljongen i en kasserolle og tilsett sitrongress, chili, ingefær, limeblader og vårløk. Kok opp, legg på lokk og la buljongen småkoke i omtrent 15 minutter. Sil av buljongen og smak den til med fiskesaus, soyasaus og limesaft (buljongen skal ha en god balanse mellom sterkt, salt og syrlig).
Lag et snitt langs med ryggen på krepsehalene (eller rekene) og fjern den mørke strengen. Skjær vekk stilken på soppen og del ev større sopper i mindre biter. Rens og del sukkerertene i to på langs og rens og del paksoien i grove biter.
Varm 2 ss olje i en kasserolle eller wok. Fres krepsehalene sammen med hvitløk, ingefær og chili. Tilsett sopp og fres alt raskt sammen. Hell over buljongen og gi det et oppkok. Tilsett pak choy og halvparten av vårløken, juster smaken med lime, soya- eller fiskesaus hvis nødvendig. La alt putre i et par minutter og avslutt med sukkererter, resten av vårløken og grovhakket koriander.
Bon appetit!
Knus sitrongresset med baksiden av en kniv og hakk det opp i grove biter. Grovhakk chili og vårløk. Ha buljongen i en kasserolle og tilsett sitrongress, chili, ingefær, limeblader og vårløk. Kok opp, legg på lokk og la buljongen småkoke i omtrent 15 minutter. Sil av buljongen og smak den til med fiskesaus, soyasaus og limesaft (buljongen skal ha en god balanse mellom sterkt, salt og syrlig).
Lag et snitt langs med ryggen på krepsehalene (eller rekene) og fjern den mørke strengen. Skjær vekk stilken på soppen og del ev større sopper i mindre biter. Rens og del sukkerertene i to på langs og rens og del paksoien i grove biter.
Varm 2 ss olje i en kasserolle eller wok. Fres krepsehalene sammen med hvitløk, ingefær og chili. Tilsett sopp og fres alt raskt sammen. Hell over buljongen og gi det et oppkok. Tilsett pak choy og halvparten av vårløken, juster smaken med lime, soya- eller fiskesaus hvis nødvendig. La alt putre i et par minutter og avslutt med sukkererter, resten av vårløken og grovhakket koriander.
Finn flere oppskrifter:
Vil du lagre favorittoppskriftene dine? Lag deg en gratis konto