rask
vegetar

Brokkolisuppe med ruccola og hvitløk

30 min

Lekker brokkolisuppe med ruccolasalat og hvitløk kan du like gjerne servere til hverdagsmiddag, som til forrett i et middagsselskap.

1231 har lagret denne
Brokkolisuppe med ruccola og hvitløk

Lekker brokkolisuppe med ruccolasalat og hvitløk kan du like gjerne servere til hverdagsmiddag, som til forrett i et middagsselskap.

1231 har lagret denne
4
porsjoner
  • 3 ss olivenolje
  • 4 stk hvitløksfedd
  • 2 stk sjalottløk
  • 1 stk brokkoli
  • 2 håndfull ruccolasalat
  • 1 l kyllingkraft
  • flaksalt
  • kvernet pepper
  • olivenolje extra virgin
Unngå at skjermen går i dvale
  • 3 ss olivenolje
  • 4 stk hvitløksfedd
  • 2 stk sjalottløk
  • 1 stk brokkoli
  • 2 håndfull ruccolasalat
  • 1 l kyllingkraft
  • flaksalt
  • kvernet pepper
  • olivenolje extra virgin
Hakk sjalottløk og et av hvitløksfeddene. Del brokkolien i små buketter. Skrell og skjær brokkolistilken i skiver. Varm 2 ss olivenolje i en kasserolle. Fres løk og hvitløk mykt og blankt. Tilsett kraft og kok opp.
Tilsett brokkoli (spar ev et par små buketter til pynt) og la det koke i 5 minutter. Tilsett ruccola og la det koke videre i et minutt, eller til brokkolien er helt mør. Kjør suppen jevn med en stavmikser og smak til med salt og pepper.
Skjær resten av hvitløken i tynne skiver, så tynne som mulig. Varm litt olje i en liten panne og stek skivene lyst gylne. Legg de sprø hvitløkskivene over på litt kjøkkenpapir og dryss over en klype salt.
Dryss «hvitløkchipsen» over suppen ved servering og pynt med noen ruccolablader, litt kvernet sort pepper og noen ekstra dråper olivenolje.
woman cooking

Bon appetit!

Hakk sjalottløk og et av hvitløksfeddene. Del brokkolien i små buketter. Skrell og skjær brokkolistilken i skiver. Varm 2 ss olivenolje i en kasserolle. Fres løk og hvitløk mykt og blankt. Tilsett kraft og kok opp.
Tilsett brokkoli (spar ev et par små buketter til pynt) og la det koke i 5 minutter. Tilsett ruccola og la det koke videre i et minutt, eller til brokkolien er helt mør. Kjør suppen jevn med en stavmikser og smak til med salt og pepper.
Skjær resten av hvitløken i tynne skiver, så tynne som mulig. Varm litt olje i en liten panne og stek skivene lyst gylne. Legg de sprø hvitløkskivene over på litt kjøkkenpapir og dryss over en klype salt.
Dryss «hvitløkchipsen» over suppen ved servering og pynt med noen ruccolablader, litt kvernet sort pepper og noen ekstra dråper olivenolje.
Finn flere oppskrifter:

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?