Hakk sjalottløk og et av hvitløksfeddene. Del brokkolien i små buketter. Skrell og skjær brokkolistilken i skiver. Varm 2 ss olivenolje i en kasserolle. Fres løk og hvitløk mykt og blankt. Tilsett kraft og kok opp.
Tilsett brokkoli (spar ev et par små buketter til pynt) og la det koke i 5 minutter. Tilsett ruccola og la det koke videre i et minutt, eller til brokkolien er helt mør. Kjør suppen jevn med en stavmikser og smak til med salt og pepper.
Skjær resten av hvitløken i tynne skiver, så tynne som mulig. Varm litt olje i en liten panne og stek skivene lyst gylne. Legg de sprø hvitløkskivene over på litt kjøkkenpapir og dryss over en klype salt.
Dryss «hvitløkchipsen» over suppen ved servering og pynt med noen ruccolablader, litt kvernet sort pepper og noen ekstra dråper olivenolje.
Bon appetit!
Hakk sjalottløk og et av hvitløksfeddene. Del brokkolien i små buketter. Skrell og skjær brokkolistilken i skiver. Varm 2 ss olivenolje i en kasserolle. Fres løk og hvitløk mykt og blankt. Tilsett kraft og kok opp.
Tilsett brokkoli (spar ev et par små buketter til pynt) og la det koke i 5 minutter. Tilsett ruccola og la det koke videre i et minutt, eller til brokkolien er helt mør. Kjør suppen jevn med en stavmikser og smak til med salt og pepper.
Skjær resten av hvitløken i tynne skiver, så tynne som mulig. Varm litt olje i en liten panne og stek skivene lyst gylne. Legg de sprø hvitløkskivene over på litt kjøkkenpapir og dryss over en klype salt.
Dryss «hvitløkchipsen» over suppen ved servering og pynt med noen ruccolablader, litt kvernet sort pepper og noen ekstra dråper olivenolje.